Vyhodnocení návštěvnosti portálu VŠ zná vítěze. Jsou jimi FF UK a AMBIS

28. 11. 2022 | Aktuality

portál VysokeSkoly.cz

Největší portál pro výběr vysoké školy VysokeSkoly.cz ocenil své nejpopulárnější instituce. Tou vůbec nejnavštěvovanější veřejnou vysokou školou portálu VysokéŠkoly.cz se letos stala Filozofická fakulta Univerzity Karlovy. Mezi soukromými institucemi pak zvítězila vysoká škola AMBIS. Ocenění se udělovalo v celkem 12 kategoriích.

Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy si zobrazilo necelých 200 tisíc návštěvníků. Stala se tak vůbec nejnavštěvovanější institucí portálu. O soukromou vysokou školu AMBIS projevilo zájem téměř 90 tisíc návštěvníků portálu.

Vítězové podle kategorií

V kategorii humanitních a společenských věd se na první příčce návštěvnosti umístila Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci. Budoucí ekonomové a manageři si pak nejčastěji zobrazovali Fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy. Nejstarší středoevropská univerzita dominovala také v kategorii medicíny a farmacie. Konkrétně její 1. lékařská fakulta.

„Karlovka“ bodovala i v dalších kategoriích. Zájemci o studium kultury a umění vynesli na první příčku této kategorie Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy. Fakulta zvítězila také v kategorii jazyky a mezinárodní studia. Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy opanovala kategorii učitelství a sport, mezi přírodními vědami si pak nejlépe vedla Přírodovědecká fakulta.

Techniky a informatiky nejvíce zajímali fakulty ČVUT. Tou nejpopulárnější se stala Fakulta informační techniky. I v kategorii zemědělství a veterina zvítězila pražská škola: Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů České zemědělské univerzity.

V kategorii právo a veřejná správa se na prvním místě umístila Policejní akademie ČR – Fakulta bezpečnostně právní. Mezi zájemci o studium MBA byla nejpopulárnější European School of Business & Management.

Nejnavštěvovanější soukromé školy

V kategorii jazyky a mezinárodní studia vyhrála Metropolitní univerzita Praha. Budoucí právníky a pracovníky ve veřejné správě zase nejvíc zajímala Vysoká škola podnikání a práva. Co se humanitních věd týče, tam návštěvníci nejčastěji klikali na Pražskou vysokou školu psychosociálních studií. V kategoriích Ekonomie a management a Medicína a veterina vyhrála Vysoká škola ekonomie a managementu, respektive Vysoká škola zdravotnická.

Kultura a umění našla vítěze v Art & Design Institutu. V kategorii učitelství a sport vyhrála Vysoká škola tělesné výchovy a sportu PALESTRA a konečně v kategorii technika a informatika se na první příčce umístila Unicorn University.

Všem oceněným srdečně gratulujeme!

Další články k tématu

Mediků je historicky poprvé víc než studentů technických věd

Mediků je historicky poprvé víc než studentů technických věd

Počet mediků loni poprvé překonal počet studentů technických věd. Technické školy sice zaznamenávaly úbytek studentů stabilně během uplynulých deseti let, ale teprve v loňském roce jich bylo méně než studentů zdravotnických oborů. Před dvaceti lety přitom budoucích techniků na českých školách studovalo téměř třikrát víc než potenciálních zdravotníků, jak uvedl Český statistický úřad (ČSÚ). Ve srovnání …

Navýšení rozpočtu VŠ o pět miliard možná odvrátí distanční výuku

Navýšení rozpočtu VŠ o pět miliard možná odvrátí distanční výuku

Vysoké školy už týdny bijí na poplach. Kvůli raketovému zdražení energií hrozí, že studenti by v zimě museli znovu přejít na on-line výuku. Vyjednávání o navýšení rozpočtu škol už ale přináší první výsledky. Sněmovní školský výbor totiž tento týden podpořil požadavek vysokých škol, které by tak mohly dostat pět miliard navíc.  Podle politického náměstka ministra školství …