ŽEBŘÍČEK: Jihočeská univerzita je nejlepší mladou vysokou školou v Česku

6. 7. 2020 | Aktuality

Jihočeská univerzitaJihočeská univerzita v Českých Budějovicích se umístila na prvním místě mezi českými univerzitami v žebříčku The Times Higher Education (THE) Young University Rankings, který hodnotí školy s historií ne delší než 50 let. Je to letošní druhý úspěch této mladé školy, která byla založena v roce 1991. V dubnu ji Rada pro výzkum, vývoj a inovace ocenila jako nejlepší porevoluční školu v Česku.

„Jsem velice rád, že skvělé hodnocení Jihočeské univerzity ze strany Úřadu vlády ČR z dubna tohoto roku potvrzuje i mezinárodní klasifikace. O to víc mě těší, že se jedná právě o žebříček The Times Higher Education. Stoupající prestiž Jihočeské univerzity je tak dlouhodobě doložitelná řadou ocenění a skvělých umístění ve srovnávacích žebříčcích,“ komentuje úspěch rektor univerzity Bohumil Jiroušek.

Jihočeská univerzita se v celosvětovém hodnocení mladých univerzit zařadila na 201-250. místo. Mimo to se škola letos také vůbec poprvé umístila v dalším žebříčku THE, který hodnotí nejlepší školy světa bez ohledu na délku jejich existence.

Kromě Jihočeské univerzity se v žebříčků nejlepších mladých univerzit světa umístily ještě další čtyři české školy: Ostravská univerzita (251-300. místo), Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (301-350. místo), Západočeská univerzita (301-350. místo) a Univerzita Hradec Králové (351-400. místo).

Zdroj:
https://ceskobudejovicky.denik.cz/