Univerzita Palackého v Olomouci hledá nový podnikatelský nápad

30. 4. 2024 | Aktuality

Podnikavá hlavaVědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci (VTP UP) letos pořádá už 15. ročník soutěže Podnikavá hlava. Soutěž je určená pro podnikavé studenty univerzity, ale zúčastnit se mohou i začínající a zkušení podnikatelé z řad veřejnosti, kteří nepodnikají déle než jeden rok a bydlí v Olomouckém kraji. Cílem soutěže je pomoct s rozjezdem podnikání a navázáním kontaktu s investory.

„Z dotazníkového šetření, které jsme realizovali loni na jaře, vyplynulo, že čtvrtina studentů Univerzity Palackého chce po ukončení studia podnikat. Soutěž Podnikavá hlava je ideální příležitost, jak si nechat zhodnotit podnikatelský záměr, seznámit se s podnikatelskou komunitou Olomouckého kraje a naučit se prezentovat svůj nápad před investory,“ vysvětlil ředitel VTP UP Petr Kubečka.

Uzávěrka přihlášek je 20. května, vyhlášení výsledků pak proběhne začátkem června. Finále se zúčastní deset soutěžících, kteří své podnikatelské projekty představí odborné porotě. Finalisté se budou moct zúčastnit praktického workshopu o aktuálních marketingových trendech a porota z nich vybere toho nejlepšího.

Vítěz získá 50 tisíc korun, poradenství a konzultaci s mentory v hodnotě 130 tisíc korun, roční pronájem pracovního místa v moderním univerzitním sdíleném prostoru Element Coworking či poloviční slevu na roční pronájem kanceláře. Účastníci navíc získají zpětnou vazbu od profesionálů a nové kontakty.

V minulosti v soutěži zvítězil nástroj 2short.ai, který transformuje videa a podcasty do krátkých klipů. V roce 2021 zase zabodovala aplikace FESTADA pomáhající při chovu koz, ovcí a skotu.

Zdroj: Podnikavá hlava, Novinky.cz

Další články k tématu

Průzkum UPOL: Filozofové chtějí podnikat, nejvyšší plat chtějí medici

Průzkum UPOL: Filozofové chtějí podnikat, nejvyšší plat chtějí medici

Každý čtvrtý student Univerzity Palackého v Olomouci chce po absolvování podnikat. Vyplývá to z průzkumu, kterého se zúčastnilo přes 1500 respondentů. Do podnikání se nejčastěji chtějí pustit studenti z filozofické fakulty a fakulty tělesné kultury. Nejvyšší nástupní plat pak chtějí studenti lékařské fakulty. Zájem o podnikání oproti roku 2012 narostl o pět procent. Nejvíc studentů chce ale stále …

Podnikání po ukončení studia: Výhody a nevýhody

Podnikání po ukončení studia: Výhody a nevýhody

Podle zahraniční studie by si více než 60 procent studentů po absolvování studia přálo začít podnikat. Založit byznys bez předchozích zkušeností je však risk a mladí lidé mohou na vysoce konkurenčním trhu narazit. Ani tyto výzvy nezabrání některým nadšencům začít a v budoucnu třeba i uspět s vlastním podnikem. Počet startupů založených čerstvými absolventy roste den od …

Studenti UPOL si uvaří nejstarší české pivo

Studenti UPOL si uvaří nejstarší české pivo

V neobvyklém prostoru se budou moct nově učit studenti Univerzity Palackého v Olomouci. Univerzita pro ně ve sklepení filozofické fakulty otevře experimentální pivovar. Vyzkouší si v něm uvařit nejstarší české pivo a budou také zkoumat dopady zlatého moku na lidské zdraví. V pivní laboratoři budou společně pracovat studenti napříč obory. Dveře experimentálního pivovaru se pro studenty otevřou …