Tipy a rady
Vyberte si školu, která nenabízí jen vědomosti načtené v učebnicích
Rozhovor s Bohuslavou Šenkýřovou, rektorkou Vysoké školy finanční a správní. V tomto období se středoškoláci rozhodují, jakou vysokou školu budou studovat. Jak si tedy vybrat správnou školu a na ní obor, který mě připraví do praxe tak, abych byl úspěšný? V první řadě musí každý zvážit, jaké jsou jeho silné stránky. Protože jedna věc je „nějak“ vystudovat […]
číst víceTaky textil!
Plavky, trika, hadříky, naskočí ti, když se řekne textil. A co smart textilie, chameleonní textilie, potahy autosedadel, bariérové membrány, nanomateriály, umělé cévy atd., atd. Taky textil. To vše a další nejen textilní oblasti můžeš studovat na fakultě textilní v Liberci. Fakulta specializovaná na textil je jen a jen v Liberci, pak až v Belgii nebo v Angli Textilní marketing, […]
číst víceStudium v Jižní Koreji: Získat stipendium může být snazší než do jiných zemí
Magdaléna P. (25) po úspěšném dokončení bakalářského studia Koreanistiky na FF UK odjela na tři roky do Jižní Koreji. V rámci vládního stipendia KGSP zde absolvovala roční intenzivní kurz korejštiny a momentálně studuje magisterský program na prestižní Yonsei University v Soulu. Jak stipendium získala, v čem je korejština nejtěžší a jaký je studentský život v […]
číst víceSvět máte na dosah… ale svět neumí česky!
Pomaturitní Studium jazyků se slevou a i se statutem studenta. Odložte si rozhodnutí, co dál, o jeden rok! Další vysokoškolské studium nebo práce Vám neutečou… Studujte pomaturitní jazykové kurzy – studium se statutem studenta beze stresu, plné zábavy a přitom skvělá příprava na další vysokoškolské studium nebo do praxe! Intenzivně se v BOHEMIA INSTITUTU můžete věnovat nejen […]
číst víceŠest osvědčených způsobů, jak přežít svaťák (a nezbláznit se)
Svaťák je nejtěžším obdobím v životě každého studenta (alespoň do prvního zkouškového na vysoké…). Svatého na něm totiž není vůbec nic. Naštěstí existuje více způsobů, díky kterým nejenže sváťak přežijete a nezblázníte se, ale navíc úspěšně složíte maturitu. Tak jak na to? Domluvte se s rodinou Rodiče a sourozenci většinou chápou, že svaťák je pro […]
číst víceFestival MUNI 100: Masarykova Univerzita slaví sto let od svého založení
Historicky druhá česká univerzita vznikla 28. ledna 1919 se čtyřmi fakultami – filozofickou, lékařskou, právnickou a přírodovědeckou. Dnes má Masarykova univerzita 9 fakult a nabízí 600 studijních oborů. 100 let své existence brněnská univerzita oslavuje od ledna speciálním programem, který vyvrcholí kulturním festivalem pro studenty i veřejnost na brněnském výstavišti. Festival MUNI 100 vypukne 15. […]
číst víceChcete řešit vraždy nebo udělat revoluci ve stravování? Studujte potraviny!
Neodmyslitelnou součástí studia oborů zaměřených na potraviny je praxe. Tohle a fakt, že jezení z módy jen tak nevyjde, dělá z absolventů potravinářských oborů žádané jedince na trhu práce. Z jakých konkrétních oborů můžete vybírat a jak se skrze studium potravin můžete dostat až do kriminální laboratoře? Obor Technologie potravin Studiem tohoto oboru získáte přehled o moderní potravinářské […]
číst víceČR slaví 15. výročí vstupu do EU. Jaké výhody přináší členství studentům?
1. května 2004 vstoupila Česká republika do Evropské unie. Vstup do společenství, které začalo získávat obrysy po druhé světové válce, však nebyl jednoduchý. Naše cesta do EU trvala osm let. Vše začalo 23. ledna 1996, kdy česká vláda pod vedením předsedy Václava Klause, podala v Římě žádost o přijetí země do Evropské unie. „Uvědomujeme si prospěšnost […]
číst víceVŠPJ: Malá škola s velkými možnostmi
Vysoká škola polytechnická Jihlava (VŠPJ) letos slaví své patnácté narozeniny a v rámci oslav chystá celou řadu novinek a vychytávek. Připravuje se nové bezkonkurenční studijní zázemí i jednodušší systém podávání přihlášek. Ke stávající budově školy přibude už příští rok moderní výukové centrum. Budova s kapacitou pro 330 studentů zatím nemá v kraji Vysočina konkurenci. Kromě místa pro výuku […]
číst víceJak na koleji neumřít hlady: Recepty ze sendvičovače
Vařit v kolejní kuchyňce může být často rizikové. Abyste už nemuseli přemýšlet nad tím, jestli ty fleky na plotně jsou boloňská omáčka, nebo něco děsivějšího, připravili jsme pro vás pár receptů ze sendvičovače, který je kromě varné konvice kolejní must-have. Dobrou chuť! Hruška v medovém kabátku Ingredience: toustový chléb, máslo, med, hruška, skořice, vanilkový cukr Postup: […]
číst více