Toužíte být zdravotnickým záchranářem? Na TUL stále můžete!

16. 8. 2015 | Aktuality

Pokud vás láká práce zdravotnického záchranáře, na jeden stejnojmenný studijní obor se ještě můžete hlásit – a to na Ústavu zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci (TUL). Vypsán je v rámci programu Specializace ve zdravotnictví. Otevřen je pouze v prezenční formě.

Na TUL se jedná o zcela nový studijní obor. Jeho absolventi budou připraveni pro samostatnou činnost ve specializované akutní nemocniční a přednemocniční ošetřovatelské péči, a tak naleznou uplatnění ve zdravotnických záchranných službách, na lůžkových odděleních akutní péče, na odděleních urgentních příjmů a u dalších typů záchranných složek souvisejících s poskytováním odborné zdravotnické první pomoci.

Přihlášky ke studiu lze podávat do 4. září 2015, přijímací zkoušky se uskuteční ve dvou kolech 7. a 8. září 2015. První kolo zastupuje talentová zkouška z tělesné výchovy. Podmínkou pro splnění druhého kola bez nutnosti vykonávat písemný test je pak průměrný prospěch do 1,9 včetně po celou dobu studia (započítávají se roční hodnocení za 1., 2. a 3. rok studia a pololetní hodnocení závěrečného roku studia). Kdo tuto podmínku nesplňuje, bude muset složit písemnou přijímací zkoušku z biologie, fyziky a anglického jazyka.

Více informací o oboru najdete zde.

Zdroj: www.tuni.tul.cz

Další články k tématu

Přes 50 procent učitelů je pro umělou inteligenci ve školách

  Pro začlenění umělé inteligence (AI) do výuky se vyslovilo 56 procent učitelů. Vyplývá to ze studie Univerzity Palackého v Olomouci a společnosti Microsoft. Naopak 19 procent vyučujících si myslí, že AI do výuky nepatří. Vedoucí výzkumného týmu Kamil Kopecký však upozorňuje, že ačkoliv většina pedagogů je pro umělou inteligenci, pohled na ni má každý jiný. […]

číst více

Stále máte čas! Které školy ještě berou přihlášky?

Březnem to neskončilo. I v dubnu se můžete stále hlásit na některé veřejné vysoké školy. U vybraných fakult a oborů pak přihlášky můžete posílat ještě i v květnu a červnu. Mendelova univerzita v Brně – Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studií přijímá přihlášky do 30. dubna, Provozně ekonomická fakulta na některé obory až do 13. června Policejní […]

číst více