Na olomoucké univerzitě očkuje i rektor

29. 12. 2021 | Aktuality

očkování na UPOLUniverzita Palackého v Olomouci nabízí studentům i zaměstnancům očkování přímo na půdě univerzity, a to rovnou v prostorách rektorátu. Zájemci se tak můžou dostat na místa, která nejsou běžně přístupná. Pro velký zájem univerzita otevírá další termíny i na leden.

„Původně jsem měl v plánu jít do očkovacího centra v nemocnici, ale pak jsem využil možnost nechat si aplikovat třetí dávku na univerzitě. Jsou to krásné prostory, které na mě působí uklidňujícím dojmem, člověk se tu v předvánočním shonu na chvíli zastaví a může v klidu přemítat,“ zhodnotil pro Žurnál UPOL již očkovaný odborný asistent Aleš Manda.

Do pomoci s očkováním se zapojili studenti Fakulty zdravotních věd Univerzity Palackého, i sám rektor školy Martin Procházka. Ten působil jako odborný dohled u některých klientů. „V situaci, ve které se nacházíme, se každý naočkovaný člověk počítá, jsem tedy moc rád, že můžeme jako univerzita přispět ke zvládnutí pandemie koronaviru i tímto způsobem,“ vysvětluje Procházka.

Zájem o očkování je podle rektora překvapivě veliký. Nejčastěji do prostor rektorátu míří zájemci o třetí dávku vakcíny. Za první čtyři dny fungování očkovacího místa dostalo vakcínu 70 lidí, zhruba stejný počet je připraven na první lednové dny. Studenti i zaměstnanci univerzity si stále můžou zarezervovat svůj termín na leden. K očkování samotnému pak stačí donést jen občanský průkaz a kartičku pojištěnce. Na oplátku můžete obdržet kromě „covidové“ imunity i placku se zodpovědným Františkem Palackým, který má samozřejmě nasazenou roušku.

Zdroj: Žurnál UPOL

Další články k tématu