V kampusu UJEP vzniknou nové výukové prostory. Smlouvu o stavbě podepsal rektor on-line

20. 4. 2020 | Aktuality

UJEP_CEMMTECHNa Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně se do on-line světa přesunula nejenom výuka. Rektor školy Martin Balej v pondělí elektronicky podepsal smlouvu o zahájení stavby nových výukových prostor Fakulty strojního inženýrství. Díky tomu se studenti fakulty budou moci definitivně přesunout do kampusu UJEP.

Smlouvu o dílo podepsala univerzita se zhotovitelem a vítězem výběrového řízení sdružením S-VWIS. „Částka, za kterou bude stavba realizována, činí v zaokrouhlení 262 milionů korun, její výstavba by měla být ukončena do dvou let po předání staveniště. Přístrojové vybavení tvoří navíc dalších 22,9 milionů korun,“ uvádí rektor.

V budově s názvem CEMMTECH – přistavené ke stávající budově v kampusu – vznikne prostor s novými učebnami, specializovanými laboratořemi i konzultačními místnostmi. Prostory budou sloužit studentům stávajících studijních oborů a vznikne zde i zázemí pro studenty a akademické pracovníky nově vznikajících studijních programů.

„Jedná se o další rozsáhlou investiční akci směřující k centralizaci aktivit univerzity a dokončování rozvoje Kampusu UJEP. Budova CEMMTECH je jednou ze tří staveb, které budou realizovány z projektu RE:START zaměřeného na hospodářskou restrukturalizaci Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje,“ uzavírá Balej.

Další články k tématu

Studentský ambasador poradí s výběrem studia i nástupem na vysokou

Přechod ze středoškolských lavic do univerzitních poslucháren může být větší výzva, než se zdá. Prváky čekají noví lidé, nové prostředí, často i bydlení v novém městě. Do toho se na ně sypou do té doby neslyšené pojmy a hlavně: zodpovědnost za studium je zcela na nich. Kredity, studijní skupiny, svobodné předměty. A nikde „paňčelka“, která všechno třikrát připomene a k procvičení […]

číst více

Stále máte čas! Které školy ještě berou přihlášky?

Březnem to neskončilo. I v dubnu se můžete stále hlásit na některé veřejné vysoké školy. U vybraných fakult a oborů pak přihlášky můžete posílat ještě i v květnu a červnu. Mendelova univerzita v Brně – Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studií přijímá přihlášky do 30. dubna, Provozně ekonomická fakulta na některé obory až do 13. června Policejní […]

číst více