Univerzity pořádají seminář pro budoucí učitele matematiky

11. 1. 2020 | Aktuality

mathLetos již podruhé představí seminář pražské ČVUT a Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy nečekané způsoby využití matematiky. Matematika pro život má za cíl pomoci vzdělávat budoucí pedagogy.

„Při loňské premiéře jsme vyšli ze zkušeností s přednáškovým seriálem Matematické problémy nematematiků, který se u nás na fakultě těší oblibě u studentů. Abychom zpřístupnili aplikace matematiky i učitelům, vybrali jsme osm zajímavých přednášek předních českých odborníků z nejrůznějších oblastí a soustředili je do jednoho dne,“ přiblížil akci její organizátor Jan Vybíral z katedry matematiky FJFI.

Seminář představí řadu zajímavých přednášek, například o využití lineární algebry ve zpracování signálů, roli matematiky v hudbě nebo ve forenzních vědách. Přednášet na něm budou kapacity oboru jako Jan Flusser z Ústavu teorie informace a automatizace Akademie věd nebo forenzní genetička Halina Šimková.

Seminář je primárně zaměřený na budoucí pedagogy, konkrétně učitele základních a středních škol. Proběhne v pátek 17. ledna od devíti hodin v budově FJFI na adrese Trojanova 13, Praha 2. Kompletní informace o semináři a detaily ohledně registrace najdete na webu fakulty.

Zdroj:

https://www.novinky.cz/veda-skoly/clanek/jaderna-fakulta-chce-pomahat-matematikarum-ze-zakladnich-a-strednich-skol-40307847

Další články k tématu