TUL chystá školku a obor učitelství pro mateřské školy

19. 11. 2013 | Aktuality

Technická univerzita v Liberci se rozhodla pomoc mladým rodinám. Na akademické půdě vznikne univerzitní školka, která pojme 48 předškoláků. Na rozdíl od řady jiných zařízení bude mateřinka dostupná nejen pro děti zaměstnanců, ale i pro děti studentů. Mateřská školka najde domov v nově zrekonstruované budově E 2. Práce mají být dokončeny v červnu příštího roku.

Školka bude provázána i s praktickou výuku vysokoškolských studentů. Přírodovědně-humanitní a pedagogická fakulta připravuje nový bakalářský obor – Učitelství pro mateřské školy. Posluchači tohoto oboru by měli chodit na praxi právě do univerzitní mateřinky.

Od roku 2009 slouží zaměstnancům i studentům dětský koutek, kde se o děti bezplatně starají studentky univerzity.

Zařízení pro předškoláky rostou na univerzitách jako houby po dešti. Více se dočtete v článku věnovanému mateřským školkám na vysokých školách.

Zdroj: tul.cz
Foto: sxc.hu

Další články k tématu

Přes 50 procent učitelů je pro umělou inteligenci ve školách

  Pro začlenění umělé inteligence (AI) do výuky se vyslovilo 56 procent učitelů. Vyplývá to ze studie Univerzity Palackého v Olomouci a společnosti Microsoft. Naopak 19 procent vyučujících si myslí, že AI do výuky nepatří. Vedoucí výzkumného týmu Kamil Kopecký však upozorňuje, že ačkoliv většina pedagogů je pro umělou inteligenci, pohled na ni má každý jiný. […]

číst více

Stále máte čas! Které školy ještě berou přihlášky?

Březnem to neskončilo. I v dubnu se můžete stále hlásit na některé veřejné vysoké školy. U vybraných fakult a oborů pak přihlášky můžete posílat ještě i v květnu a červnu. Mendelova univerzita v Brně – Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studií přijímá přihlášky do 30. dubna, Provozně ekonomická fakulta na některé obory až do 13. června Policejní […]

číst více