Pronikněte do tajů novinařiny! ČTK pořádá kurzy

20. 9. 2021 | Studentský život

Kurzy žurnalistiky v ČTK

Česká tisková kancelář (ČTK) opět nabízí vzdělávací kurzy pro veřejnost. V Akademii ČTK, mediálním školícím centru, máte možnost seznámit se se základy mediální práce v praxi. Vybírat můžete z 26 seminářů a webinářů, on-line i prezenčně. Hlásit se můžou jak jednotlivci, tak i skupiny. Jako bonus se účastníci budou moci podívat přímo do newsroomu největší české tiskové agentury.

Na svých stránkách Akademie ČTK slibuje, že bude vycházet „z know-how naší největší tiskové agentury, moderního, dynamicky se rozvíjejícího se média, které ve svém oboru patří k evropské špičce.“ Kurzy povedou zkušení novináři z řad ČTK, vysokoškolští vyučující z katedry žurnalistiky Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy i odborníci na komunikaci a PR. Potkat ale můžete také projektovou manažerku, právničku či spisovatelku Danu Emingerovou, která povede kurz tvůrčího psaní.

Náplň kurzů je opravdu bohatá. Chcete psát úderné twitterové příspěvky? Potřebujete poradit, jak natočit svoje video a pak ho efektně publikovat? Zajímá vás autorské právo v oblasti PR a sociálních sítí? Nebo jen toužíte po tom, aby vaše emaily někoho zajímaly? Pokud ano, určitě si z nabídky Akademie ČTK vyberete.  Lektoři navíc nabízejí možnost sestavit si individuální kurz na míru.

Na sociální síti Facebook má akademie ta nejvyšší hodnocení. „Účastnila jsem se kurzů online a teď naposledy celodenního prezenčního workshopu. Doporučuji všem. Odnáším si vždy balík praktických nástrojů. Kurzy jsou dynamické, skvělá práce s časem, se spoustou praktických ukázek z praxe a veselou atmosférou. Rozhodně se budu ráda vracet do rukou profesionálů,“ píče v recenzi uživatelka Misha Lebeda. Uživatelka Jenny Nepovim si zase chválí přístup novináře Jiřího Chrásta a jeho kurz Umění interview. Ten hodnotí jako „opravdu přínosný“ a „první, kde nelitovala vynaložených peněz ani času.“

ČTK zatím vyhlásila termíny několika kurzů, které se uskuteční v průběhu září a v následujících měsících. Jejich cena se pohybuje zhruba kolem dvou až osmi tisíc.

Další články k tématu