Pedagogika, jazyky, i ekonomika. Na tyto obory se stále můžete hlásit

21. 4. 2023 | Přijímací řízení

Přijímačky na VŠ v dubnu
Desítky oborů na veřejných vysokých školách po celém Česku stále přijímají přihlášky! Takže pokud už víte co, ale nevíte kde, připravili jsme pro vás přehled studijních oborů, na které se můžete hlásit až do 30. dubna.

Jazyky

Pokud jste spíše humanitně zaměření, můžete si až do 30. dubna podat přihlášku na Filozoficko-přírodovědeckou fakultu Slezské univerzity v Opavě. Hlásit se ještě můžete mimo jiné na obory Angličtina, Italština a Němčina. Všechny tři cizí jazyky můžete studovat také v rámci speciálních oborů zaměřených na odbornou praxi. A komu jsou cizí jazyky cizí, ten si může podat přihlášku na obor Český jazyk a literatura.

Absolventi takzvaných filologických oborů najdou uplatnění v cestovním ruchu, ve školství, v kulturních zařízeních i soukromých firmách. Obory zaměřené na praxi navíc vybaví své absolventy dovednostmi nezbytnými pro práci v hospodářské sféře.

Historie, knihovnictví a kultura

Zůstaneme ještě chvíli u humanitních oborů. Na Filozoficko-přírodovědecké fakultě Slezské univerzity v Opavě se můžete až do 30. dubna hlásit také na obory Archeologie, Audiovizuální tvorba, Historie, Knihovnictví, Kulturní dramaturgie v divadelní praxi, Multimediální technika a Tvůrčí fotografie.

Absolventi těchto oborů mohou najít uplatnění v mediální sféře, v umění, v archivech nebo třeba na prknech, které znamenají svět!

Pedagogika

Až do konce měsíce přijímá přihlášky také Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni. Připraví vás na profesi učitele celé řady předmětů. Namátkou mezi ně patří angličtina, biologie, fyzika, historie, hudba, informatika, matematika, občanská výchova či výtvarná výchova. Nechybí ani Učitelství pro 1. stupeň základních škol a Učitelství pro mateřské školy. Celkem fakulta nabízí 21 studijních oborů zaměřených na pedagogiku.

Ekonomika

Přihlášky až do konce dubna přijímají také na Vysoké škole ekonomické v Praze. Na Podnikohospodářské fakultě se můžete hlásit na bakalářské obory Arts management a Podniková ekonomika a management. První obor vás připraví na kariéru manažera v kultuře, druhý zmíněný je pak ideálním studijním programem pro ty, kteří si v budoucnu plánují otevřít vlastní podnik.

Hlásit se stále můžete také na Fakultu finančnictví a účetnictví. Tam můžete vybírat z celkem čtyř bakalářských oborů, mezi nimiž nechybí Bankovnictví a pojišťovnictví, Zdanění a daňová politika a obor Finance, jehož absolventi najdou uplatnění v bankovní sféře a dalších institucích finančního trhu.

Pokud jsou vaší vášní čísla a svoji budoucnost spíš než v obrazech vidíte v datech excelové tabulky, můžete se hlásit také na Fakultu informatiky a statistiky. Uplatnění najdete v celé řadě oborů: od médií až po design her. To se můžete naučit na oboru Multimédia v ekonomické praxi, kde získáte potřebné znalosti k tvorbě multimediálních (vele)děl.

Přírodní vědy

Milovníci přírody, chemických rovnic, ale i počítačů si své najdou na Přírodovědecké fakultě Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Škola má do konce dubna otevřené přihlášky na obory jako je biologie, fyzika, geografie, chemie a toxikologie, či matematika. Krom toho nabízí i několik oborů zaměřených na informatiku.

Její absolventi pracují v institucích veřejné správy a Evropské unie, v laboratořích a výzkumných ústavech, v cestovním ruchu, jako správci sítí a programátoři, jako učitelé… a tím seznam zdaleka nekončí.

Zdroj: Weby fakult

Další články k tématu

Ještě není pozdě na přihlášku aneb které VŠ ještě berou

Ještě není pozdě na přihlášku aneb které VŠ ještě berou

Mysleli jste si, že už to nestihnete? Omyl! Ten správný čas na podání přihlášky uzrál právě teď. Řada vysokých škol po celém Česku totiž stále přijímá přihlášky zájemců o studium. Výběr už sice není tak široký jako v březnu, přesto je v nabídce spousta oborů, které stojí za pozornost. Takže zbývá zodpovědět otázku: Kam to …

Termíny pro podání přihlášky na VŠ 2023

Termíny pro podání přihlášky na VŠ 2023

Na které české vysoké školy si ještě stihnete podat přihlášku? 18. června 2023 Technická univerzita v Liberci – Fakulta mechatroniky, informatiky a mezioborových studií 30. června 2023 Česká zemědělská univerzita v Praze - Fakulta životního prostředí Slezská univerzita v Opavě – Obchodně podnikatelská fakulta Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích 1. července 2023 …

Na které školy se můžete hlásit do konce března?

Na které školy se můžete hlásit do konce března?

Už dávno neplatí, že na vysokou školu se můžete přihlásit jen do konce února. Řada škol má totiž uzávěrku až v březnu. Na které veřejné vysoké školy se tedy stále můžete hlásit? Přinášíme vám přehled těch, kam můžete posílat přihlášku až do konce měsíce. Česká zemědělská univerzita v Praze – přihlášky do konce března na …