Dvanáct nejlepších aplikací pro studenty

22. 11. 2023 | Studentský život

aplikace pro studenty
Na každý problém existuje aplikace. A platí to i pro problémy studentů. Chcete začít šetřit peníze nebo se naučit svahilsky? Vybrali jsem pro vás 12 aplikací, díky kterým zvládnete tohle i mnoho dalšího.

StoryShots

StoryShots pomáhá všem vytíženým studentům, kteří nestíhají číst. V aplikaci najdete shrnutí knih v textové, obrázkové a video formě. Během několika minut se tak dovíte ty nejdůležitější informace z daného titulu. Najdete tu primárně literaturu faktu.

Bookly

Bookly funguje jako moderní a mnohem zábavnější čtenářský deník. Na rozdíl od vaší češtinářky vás ale navíc motivuje k dodržení vašich čtenářských cílů. Do aplikace zadáte, kolik knih chcete přečíst za měsíc/rok a kolik času denně chcete strávit čtením. Pokud byste rádi četli například 20 minut denně, můžete si nastavit časovač a aplikace vás upozorní, jakmile denní limit splníte. Po nějaké době tu najdete různé statistiky týkající se přečtených knih i času, který jste na jejich čtení potřebovali.

Rozectise.cz

Další aplikací, která vám umožní ušetřit čas při studiu i na zábavnější aktivity, je Rozectise.cz. Díky dvacetihodinovému online kurzu rychlého čtení mají studenti šanci naučit se pročíst skripta a později i  pracovní materiály až dvakrát rychleji. Pokud tedy studujete alespoň dvě hodiny denně, efektivním čtením získáte až sedm hodin volného času týdně. Po každém cvičení dostanete zpětnou vazbu, po absolvování 15 lekcí navíc obdržítě certifikát, který se bude dobře vyjímat ve vašem CV.

Evernote a Notion

Aplikace Evernote je určená k dělání poznámek a organizaci materiálů. Můžete si do ní zapisovat poznámky během výuky, vytvářet osnovy esejí nebo psát seznamy úkolů. K tomu si můžete připojit obrázky, tabulky, videa nebo naskenované dokumenty a vše si pak přehledně roztřídit podle předmětů či semestrů. Aplikaci můžete propojit se službami, jako je Slack, Google Drive anebo Outlook, což usnadňuje sdílenou práci.

Podobnou funkci plní i aplikace Notion. Můžete ji používat v mobilu, tabletu i počítači a k poznámkám se tak dostanete odkudkoliv. Stejně jako Evernote i Notion nabízí možnost spolupracovat na projektu s více uživateli. Aplikace také umožňuje ukládání on-line článků nebo PDF dokumentů.

Mint a Splitwise

Vyjít každý měsíc s penězi není snadné. Aplikace Mint vám pomůže udržet si přehled o tom, za co nejvíc utrácíte. A pokud často chodíte ven s přáteli a navzájem se zvete „na jedno“, může se vám hodit aplikace Splitwise. Umožňuje vytvořit si skupinu pro vás a vaše kamarády, kde přehledně uvidíte, kdo komu dluží kolik peněz a za co.

Udemy

Pokud se chcete vzdělávat i mimo zdi univerzity, vyzkoušejte Udemy. V aplikaci najdete tisíce tematických kurzů. Ať už vás zajímá programování, marketing, točení videí či design, určitě si vyberete. Udemy využívají i přední americké firmy ke vzdělávání svých zaměstnanců. Jednotlivé kurzy jsou zpoplatněné.

Google Lens a Google Docs

Google Lens je aplikace, díky níž můžete překopírovat text z fotografií uložených ve vašem mobilu. Můžete si tak například nechat přepsat text z ofocené učebnice nebo naskenovaného dokumentu. Aplikace pomůže i s překladem textů a umí vyřešit i některé matematické příklady.

Další užitečná aplikace z „gůglí“ rodiny je Google Docs. Funguje na stejném principu jako Word s tím rozdílem, že vytvořený dokument můžete sdílet přes odkaz. V jednom dokumentu tak může naráz pracovat několik lidí, což se hodí třeba při tvorbě skupinových projektů.

Duolingo

Aplikace, se kterou můžete zdarma studovat desítky cizích jazyků. Hravou formou přecházíte od lehčích lekcí k pokročilejším a můžete přitom soutěžit s ostatními uživateli, kdo z vás nasbírá nejvíc bodů týdně. V současnosti Duolingo nabízí více než 40 jazykových kurzů, od angličtiny, španělštiny, němčiny a francouzštiny, až po relativně obskurní jazyky jako je velština, irština či svahilština.

Grammarly

Grammarly je záchranou všech vysokoškoláků, kteří píšou texty v angličtině. Pomůže vám odhalit nejenom gramatické chyby, ale také neobratně zformulované věty, příliš dlouhá souvětí nebo opakující se výrazy. Výsledný text pak působí uhlazeněji a profesionálněji, což přijde vhod zejména u závěrečných prací, kde jazyková stránka tvoří nemalou část celkového hodnocení.

Zdroj: Android Police, Study International, Tech Crunch

Další články k tématu

Neudělal jsem zkoušku, co teď?

Neudělal jsem zkoušku, co teď?

V prvním ročníku studia vám může připadat, že pokud se vám nepodaří splnit předmět, je to konec světa. Ve skutečnosti je to ale mnohem častější jev, než by se mohlo zdát. Na tyto situace jsou připravené i vysoké školy. Jestli jste se tedy dostali do situace, kdy jste například vybouchli u zkoušky a další termín zatím …

Jedenáct lží, kterým věří všichni studenti

Jedenáct lží, kterým věří všichni studenti

Tenhle semestr nezatáhnu ani jednu přednášku! Nenechám už nic na poslední chvíli! Poznáváte se v těchto dvou větách? A podařilo se vám je někdy dodržet? Pokud jste odpověděli ano, respektive ne, nezoufejte, nejste sami. Přinášíme vám přehled jedenácti lží, kterým studenti často naivně věří.      Na výuku budu chodit skvěle oblečený/á Na začátku semestru si člověk …