Důležité termíny v roce 2022 pro budoucí vysokoškoláky

29. 12. 2021 | Studentský život

Důležité termíny v roce 2022Jisté je, že i v roce 2022 bude všechno opět nejisté. Kvůli pokračující pandemii koronaviru zatím není jasné, zda budou přijímačky prezenční nebo on-line. Jisté není ani to, jak přesně budou probíhat maturity. I tak přinášíme přehled toho, co zatím víme a co by si budoucí vysokoškoláci rozhodně měli zapsat do diáře.

Výběr oboru a přijímací zkoušky

Příští rok by se měl opět uskutečnit veletrh vysoký škol Gaudeamus. Pražská akce se bude konat ve dnech 18. až 20. ledna 2022. Zda se veletrhu dotknout protiepidemická opatření (například omezení počtu návštěvníků) zatím není jasné.

Termíny SCIO testů již známe. Nejbližší z nich proběhne 4. února, nejzazší pak 22. května. Celkem budou studenti mít na výběr z pěti různých termínů, na které je nutné se dopředu přihlásit.

28. únor – v tento den končí termín pro podávání přihlášek na řadu vysokých škol. Do uzávěrky pro přihlášky také nezapomeňte uhradit poplatek za její zpracování.

Maturity

Didaktické testy se podle sdělení ministerstva školství budou konat od pondělí 2. května do čtvrtka 5. května 2022. V jaké konkrétní podobě zatím není jisté. Ministerstvo již nyní plánuje, že na vypracování testů budou mít maturanti stejně jako v uplynulých letech více času.

Školní maturity by pak měly v roce 2022 tradičně probíhat v období od druhé poloviny dubna do června. Přesné termíny si každá škola bude stanovovat sama.

Novinky na VŠ

Po Novém roce se na právnické fakultě Masarykovy univerzity otevře nová menza. Tam si kromě tradičních jídel nově budou moct studenti dát také sushi, moučníky a předkrmy. A už v lednu zde proběhne zabijačka!

Do funkce rektorky nejstarší české univerzity nastoupí v únoru poprvé v historii žena. Milena Králíčková povede Univerzitu Karlovu až do roku 2026.

Zdroj: Zprávy z MUNI, Novinky.cz, Scio