Žáci se opět utkají na Logické olympiádě. Letos naživo

27. 9. 2021 | Aktuality

logická olympiádaMensa České republiky letos již po čtrnácté pořádá Logickou olympiádu. Cílem soutěže je prověřit logické uvažování studentů a jejich schopnost pohotově vyřešit konkrétní zadání. Faktické znalosti jdou v tomto případě stranou.

Krajská kola soutěže se loni kvůli pandemii konala on-line a finále proběhlo pouze s omezeným počtem účastníků. Organizátoři se tak po spuštění registrace 1. září obávali, jestli bude letos o soutěž zájem. Navzdory loňským omezením však počet přihlášek předčil očekávání. Koordinátorka projektu Zuzana Poláková uvedla, že během prvních hodin se zaregistrovaly stovky zájemců. Podle webu soutěže se dosud zaregistrovalo přes 51 tisíc soutěžících.

S ohledem na pandemii a usnadnění organizace proběhne úvodní kolo on-line, na některých školách pak během vyučování. Za takových podmínek v soutěži leckdy zaboduje dítě, od něhož by to učitel nečekal.

„Ne vždy se nadané dítě projevuje jako premiant. Zejména u mladších žáků je někdy těžké rozeznat, že právě nadání se skrývá pod slupkou introverta stojícího po většinu času na okraji třídní party, nebo dokonce v největším ‚zlobilovi‘,“ vysvětlila Dominika Adamová z poradenského centra školy Open Gate.

Oproti minulému ročníku organizátoři plánují, že se soutěžící ve 14 krajských kláních a během finále uvidí naživo. Finále proběhne 29. listopadu v Míčovně Pražského hradu. Logická olympiáda je určená dětem ze základních a středních škol, ale základního kola se mohou zúčastnit dokonce i děti z mateřských škol. Registrace je zdarma a je možné ji poslat až do 30. září prostřednictvím webu Logické olympiády. Výherci se i letos mohou těšit na zajímavé ceny.

Zdroj: Novinky.cz

Další články k tématu