Young Architect Award 2015

15. 5. 2015 | Aktuality

Společnost ABF, a.s., vyhlásila 7. ročník architektonické soutěžní přehlídky Young Architect Award. Jejím smyslem je podle jejích organizátorů odhalit aktuální tvorbu začínajících architektů do 33 let a pomoci jim uplatnit se ve velké konkurenci, přiblížit architekturu široké veřejnosti, podpořit veřejnou diskusi o architektuře a získat různé pohledy na nové využití starých míst a objektů v kontextu krajiny, venkovských sídel a měst. I proto je hlavním tématem letošního ročníku Nový život pro stará místa – Udržitelný rozvoj prostředí.

Do soutěže se mohou zapojit jak jednotlivci, tak i celé architektonické týmy. Soutěžit mohou studenti či absolventi oborů architektury, urbanismu, krajinářské a zahradní architektury stejně tak jako autodidakti praktikující v oboru, kteří v konečném termínu odevzdání soutěžních prací nepřesáhli věk 33 let. Další podmínkou je, že soutěžní práce nesmí být některou z těch přihlášených do jakéhokoli z předchozích ročníků přehlídky. Termín pro podání soutěžních návrhů a uhrazení soutěžního poplatku 800 korun je do 2. července 2015.

Soutěžní práce musí být odevzdána v digitální formě, přičemž textová část má dle propozic obsahovat základní informace a stručnou charakteristiku díla, dále jeho stručnou anotaci a konečně i grafickou část zpracovanou dle zadaných kritérií. Podrobné podmínky soutěže jsou ke stažení zde.

Zdroj: www.yaa.cz