Tyhle celebrity studovaly na univerzitách. Obory vás překvapí!

28. 7. 2022 | Stojí za přečtení

celebrity studovaly na univerzitách

Sigourney Weaver

Znáte ji jako kosmonautku Ellen Ripleyovou, která bojuje s vetřelci, nejspíš jste ale nevěděli, že Sigourney Weaver byla dříve také pilnou studentkou na dvou nejprestižnějších univerzitách světa. Bakaláře studovala Stanfordu, kde se věnovala literatuře. Na magistra pak přešla na další top školu světa – Yale – kde se věnovala herectví.

Natalie Portman

Role princezny Padme nebo děsivé Černé labutě – za niž mimochodem získala Oscara – patří mezi její nejpamátnější. Za hereckým nadáním se ale skrývá i to akademické. Natalie Portman vystudovala na Harvardu psychologii a je spoluautorkou dvou vědeckých publikací, které vyšly pod jejím rodným jménem Natalie Heršlag.

Lisa Kudrow

Trhlá Pheobe z Přátel a neurovědkyně? To je Lisa Kudrow, absolventka vysoké školy z břečťanové ligy Vassar College. Se svým otcem Leem Kudrowem, renomovaným neurologem, spolupracovala na výzkumu, který měl za cíl odhalit, zda migrény ovlivňuje to, jestli píšeme levou nebo pravou rukou.

Ken Jeong

Nejčastěji hraje v sitkomech, nahatý běhal po place ve filmu Pařba ve Vegas. Ken Jeong je ale ve skutečnosti vystudovaný doktor. Titul M.D. získal na univerzitě v Severní Karolíně. Nakonec ale pověsil stetoskop na háček a odstěhoval se do Kalifornie, aby se mohl naplno věnovat herectví.

Rowan Atkinson

A další komik na seznamu. Tohohle znají nejspíš po celém světě. Jeho podivné pohyby, ikonické grimasy a všemožné patálie se staly synonymem komedie. Mr. Bean je ale v civilu Rowan Atkinson, který vystudoval elektrotechniku na univerzitě v Oxfordu.

Zdroje: Buzzfeed, ZME Science, Wikipedia

Další články k tématu

Kam musíte vyrazit, pokud chcete studovat elfy

Přišla vám někdy vaše škola vyloženě divná? Tak to jste nejspíš ještě neslyšeli o škole čar a kouzel v Kalifornii, nebo akademii mořských pan na Filipínách. Pokud vás kouzla ani moře nelákají, můžete začít studovat obor gladiátor nebo Santa Claus. Kde najdete tyhle školy? Čtěte! Školy čar a kouzel (USA) Salem v Americe proslul nechvalně známými čarodějnickými […]

číst více

Univerzita se zbaví knihy z lidské kůže. Čeká ji „pohřeb“

Harvardova univerzita ve Spojených státech už nechce mít ve svých archivech kontroverzní svazek. Chystá se ho důstojně uložit. Alespoň tedy jeho přebal, který je vyrobený z lidské kůže. Jde o dílo Des Destinées de l’Ame (česky Osudy duše) z konce 19. století, které si nechal svázat jeho první majitel, francouzský lékař, z kůže zesnulé pacientky. „Po pečlivém prostudování, […]

číst více