Tyhle celebrity studovaly na univerzitách. Obory vás překvapí!

28. 7. 2022 | Stojí za přečtení

celebrity studovaly na univerzitách

Sigourney Weaver

Znáte ji jako kosmonautku Ellen Ripleyovou, která bojuje s vetřelci, nejspíš jste ale nevěděli, že Sigourney Weaver byla dříve také pilnou studentkou na dvou nejprestižnějších univerzitách světa. Bakaláře studovala Stanfordu, kde se věnovala literatuře. Na magistra pak přešla na další top školu světa – Yale – kde se věnovala herectví.

Natalie Portman

Role princezny Padme nebo děsivé Černé labutě – za niž mimochodem získala Oscara – patří mezi její nejpamátnější. Za hereckým nadáním se ale skrývá i to akademické. Natalie Portman vystudovala na Harvardu psychologii a je spoluautorkou dvou vědeckých publikací, které vyšly pod jejím rodným jménem Natalie Heršlag.

Lisa Kudrow

Trhlá Pheobe z Přátel a neurovědkyně? To je Lisa Kudrow, absolventka vysoké školy z břečťanové ligy Vassar College. Se svým otcem Leem Kudrowem, renomovaným neurologem, spolupracovala na výzkumu, který měl za cíl odhalit, zda migrény ovlivňuje to, jestli píšeme levou nebo pravou rukou.

Ken Jeong

Nejčastěji hraje v sitkomech, nahatý běhal po place ve filmu Pařba ve Vegas. Ken Jeong je ale ve skutečnosti vystudovaný doktor. Titul M.D. získal na univerzitě v Severní Karolíně. Nakonec ale pověsil stetoskop na háček a odstěhoval se do Kalifornie, aby se mohl naplno věnovat herectví.

Rowan Atkinson

A další komik na seznamu. Tohohle znají nejspíš po celém světě. Jeho podivné pohyby, ikonické grimasy a všemožné patálie se staly synonymem komedie. Mr. Bean je ale v civilu Rowan Atkinson, který vystudoval elektrotechniku na univerzitě v Oxfordu.

Zdroje: Buzzfeed, ZME Science, Wikipedia

Další články k tématu

Mediků je historicky poprvé víc než studentů technických věd

Mediků je historicky poprvé víc než studentů technických věd

Počet mediků loni poprvé překonal počet studentů technických věd. Technické školy sice zaznamenávaly úbytek studentů stabilně během uplynulých deseti let, ale teprve v loňském roce jich bylo méně než studentů zdravotnických oborů. Před dvaceti lety přitom budoucích techniků na českých školách studovalo téměř třikrát víc než potenciálních zdravotníků, jak uvedl Český statistický úřad (ČSÚ). Ve srovnání …

Zpátky pro diplom! Šest celebrit, které se rozhodly dovzdělat

Zpátky pro diplom! Šest celebrit, které se rozhodly dovzdělat

Jsou slavní a bohatí přesto se rozhodli vrátit zpátky na univerzitu. Která celebrita si titul dodělala po padesátce? Kdo vyměnil politiku za místo na přednášce? A kdo se musel kvůli studiu převlékat za chlapce? Adele Britská zpěvačka Adele se ve svých 34 letech chce vrátit na vysokou školu. Studium bakalářského oboru anglická literatura si chce dodělat on-line, …

České vysoké školy jsou průměrné, shodli se odborníci na debatě

České vysoké školy jsou průměrné, shodli se odborníci na debatě

Jedním z problémů českých vysokých škol je jejich průměrnost. Shodli se na tom vědci, kteří se zúčastnili debaty Neuron Online Clubu. Průměrné je podle diskutujících jak financování škol, tak samotné myšlení na školách. „Naše vysoké školy jsou všechny průměrné. My ale naopak potřebujeme, aby těch několik málo bylo špičkových. Jsme ale spokojení s průměrností, a dokonce …