Potravinářství

Místo mekáče na pole. V Británii se děti učí pěstovat vlastní potraviny

Charitativní organizace Chefs in Schools (Šéfkuchaři ve školách) si klade za cíl nadchnout děti pro výrobu potravin a zdravé stravování a také je v tomto ohledu vzdělávat. Začala proto spolupracovat se základní školou Greenside v Londýně. Část tamní výuky se tak teď točí čistě kolem jídla. Místní děti začínají od základů, pracují na zeleninové zahrádce, kde se …

číst více

ČZU má nový pavilon. Studenti si v něm vyrobí i vlastní značku potravin

Česká zemědělská univerzita postupně uvádí do provozu nový specializovaný pavilon. V prostorách s názvem Výukové centrum zpracování zemědělských produktů si studenti budou moci osahat celý proces výroby potravin, od jejich zpracování až po distribuci k zákazníkům na pultech obchodu. I ten v novém centru najdou. Nový pavilon spadá pod Fakultu agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. “Chceme, aby studenti, …

číst více