Třem soukromým školám hrozí pozastavení přijímání studentů pro příští rok

29. 11. 2010 | Aktuality

Akreditační komise zjistila vážné nedostatky v kvalitě výuky na třech soukromých vysokých školách. Jedná se o Univerzitu Jana Amose Komenského Praha, kladenský Středočeský vysokoškolský institut a Vysokou školu hotelovou v Praze 8. Komise proto navrhla na těchto školách pozastavit přijímání nových studentů.

V případě Univerzity Jana Amose Komenského je výuka v magisterských oborech v pobočkách ve Frýdku-Místku a ve Starém Hrozenkově tak špatná, že ji komise doporučila neprodleně ukončit a studenty přesunout do Prahy.

Komise nyní předá celou záležitost ministerstvu školství, které zahájí správní řízení. Do půlky ledna bude třeba předložit seznam opatření, které byly učiněny pro zlepšení výuky.

Akreditační komise poskytuje akreditaci vysokoškolským studijním programům. Dozírá na kvalitu výuky a v případě pochybností může navrhnout její pozastavení či vyzvat školu k nápravě. Pokud jde o Vysokou školu hotelovou, její rektor Štěpán Müller už oznámil, že kritizovanou pobočku v Havířově zruší. Ostatní školy se zatím nevyjádřily.

Více o akreditační komisi: V Zákonu o vysokých školách (parafraf §83) a na stránkách akreditační komise.

Zdroj: Český rozhlas „www.ceskenovi­ny.cz“http://w­ww.ceskenoviny­.cz/domov/zpra­vy/akreditacni-komise-zjistila-vazne-chyby-na-trech-soukromych-vs/561822

Ilustrační fotografie: stock.xchng