Starbucks bude svým zaměstnancům platit školné na vysoké škole

9. 8. 2019 | Stojí za přečtení

bangkok-thailand-june-29-2018-starbucks-hot-beverage-coffee-with-holder-table_1339-12029Řetězec kaváren Starbucks ve Velké Británii se rozhodl, že případným zájemcům z řad svých pracovníků proplatí školné na univerzitě. Díky Starbucksu by tak mohli dálkově vystudovat Arizona State University ve Spojených státech. Řetězec si od toho slibuje i nalákání dalších zaměstnanců.

Právě v USA s tímto nápadem řetězec poprvé přišel. Získal tak 18 tisíc nových zaměstnanců. V Británii Starbucks nejdříve poskytne stipendium stovce uchazečů a pokud se krok osvědčí, je firma připravena jejich počet navýšit.

Mluvčí Starbucks uvedla, že v interních dotaznících mnoho zaměstnanců zmínilo touhu studovat, nicméně velkou překážkou na cestě za titulem byly pro mnohé z nich právě finance.

Starbucks proplatí zaměstnancům školné výměnou za to, že u něj po dobu studií zůstanou pracovat. Nabídka je určená zaměstnancům na všech pozicích, kteří pro společnost pracují alespoň tři měsíce a nemají bakalářský titul. Prezident Arizona State University Michael Crow řekl, že tato dohoda je krokem vpřed ve snaze poskytnout vzdělání všem, kteří o něj mají zájem.

Starbucks, stejně jako ostatní firmy ve Velké Británii, se musí momentálně vypořádávat s nejistotou, která panuje kolem brexitu. Proplacení školného tak může být i způsob, jak zaujmout uchazeče o práci a udržet si stávající zaměstnance, kteří by v případě odchodu Británie z Evropské unie chtěli zemi opustit.

Podle manažera další kavárenské sítě Pret A Manger je pouze jeden z padesáti uchazečů o zaměstnání Brit a proto je na místě obava z nedostatku pracovníků po brexitu. Ten by totiž mohl v budoucnu také omezit příliv pracovní síly ze zemí EU.

Zdroje: Independent.co.uk, BBC

Další články k tématu