Skutečně kosmopolitní. Promoce studentů AAU mohly sledovat rodiny po celém světě

7. 7. 2021 | Aktuality

Promoce studentů AAUPrezenční i on-line – takové byly kvůli pandemii koronaviru promoce na Anglo-American University v Praze. Díky tomu mohli absolventy sledovat rodiny, vzdálené příbuzenstvo i přátelé ze všech koutů světa – v případě, že sami nemohli na událost dorazit. Na rozdíl od minulého roku si studenti díky příznivější pandemické situaci mohli diplomy převzít osobně.

Letos na AAU promovalo 122 studentů 32 národností v oborech humanitní a sociální vědy, právo a obchod, mezinárodní vztahy a diplomacie nebo žurnalistika a vizuální umění. 92 studentů dokončilo bakalářský stupeň, nejvíce z nich v oboru obchodní administrativy a mezinárodních vztahů. Titul magistr získalo 30 absolventů.

Promoce se konaly v prostorách školy v Thurn-Taxisově paláci na pražské Malé Straně. Sledovat je bylo možné na všech streamovacích kanálech školy.

Vzhledem k tomu, že je AAU vysokou školou s největším podílem zahraničních studentů v České republice, existuje možnost, že se koncept „dvojích“ promocí udrží i do budoucna. Studenti na AAU do Prahy přichází nejčastěji z USA či Ruska. Velkou skupinu pak tvoří také Češi.

„AAU má více než 2 000 absolventů z více než 80 států, z nichž mnoho zůstává po studiu v ČR. Absolventi AAU často začínají svou kariéru ve světově vlivných mezinárodních firmách, jako jsou Google, Bloomberg, EY, Clifford Chance nebo instituce OSN či vládní organizace. Řada absolventů také vede místní neziskové organizace a projekty jako RunCzech, Vteřina poté, Cooks Without Homes, Mint Market, Artisème nebo KODL Contemporary Art Gallery,“ uvedla Dana Aleksičová, zodpovědná na AAU za agendu alumni.

Další články k tématu