Materiálové inženýrství - nový program a novinky v něm

24. 1. 2012 | Aktuality

Také zájemci o studium metalurgie a materiálového inženýrství se dočkali a již ve čtvrtek 26. ledna 2012 mohou navštívit jednu z mála fakult, které podobný obor nabízejí. Jedná se konkrétně o Fakultu metalurgie a materiálového inženýrství (FMMI) na Vysoké škole báňské-Technické univerzitě Ostrava (VŠB-TUO). Tamní den otevřených dveří začne v 9:00 hodin v posluchárně C2 v areálu VŠB-TUO v Ostravě-Porubě.

Kromě samotného setkání se zástupci školy a možnosti položení dotazů týkajících se místního či zahraničního studia si budou zájemci moci prohlédnout také některé učebny, technické zázemí a přidružené součásti budovy.

FMMI letos pro uchazeče nově otevírá bakalářský studijní obor Materiály a technologie pro automobilový průmysl, vypsaný v programu Materiálové inženýrství. Celkem se fakulta v následujícím akademickém roce chystá přijmout až 700 studentů v bakalářských studijních programech a nejvýše 250 studentů v navazujících studijních programech magisterských. Přihlášky ke studiu na FMMI mohou zájemci podat až do 30. dubna 2012.

Zdroj: tisková zpráva VŠB-TUO

Další články k tématu

Konec čínského institutu v Olomouci? Univerzita musí výpověď načasovat

Konec čínského institutu v Olomouci? Univerzita musí výpověď načasovat

Univerzita Palackého v Olomouci chce koncem května ukončit spolupráci s Konfuciovým institutem. Jeho účelem má být především šíření čínské kulturu a jazyka. Na rozdíl od podobných zahraničních institucí ale může činnost té čínské představovat bezpečnostní riziko. Situaci ohledně konce spolupráce univerzitě nyní mohou komplikovat smluvní podmínky. Smlouva s institutem má vypršet letos v květnu. Univerzita už o svém …

Online den otevřených dveří Unicorn University

Online den otevřených dveří Unicorn University

Unicorn University, prestižní soukromá vysoká škola se sídlem v Praze, pořádá každý měsíc online den otevřených dveří pro zájemce o bakalářské a magisterské studijní obory. Tyto akce poskytují příležitost pro studenty, aby se seznámili s unikátními vzdělávacími programy, který nabízí tato instituce. Na online dni otevřených dveří se účastníci setkají se specialisty ze studijního oddělení, …