Program Empower pomůže studentkám, které chtějí podnikat

12. 2. 2024 | Uplatnění studentů a absolventů

uplatnění studentek v podnikání
Agentura JIC zahájila rozvojový program Empower určený pro studentky i nestudentky, které chtějí rozjet vlastní byznys. V rámci šesti bloků se účastnice programu setkají úspěšnými podnikatelkami a získají praktické znalosti potřebné pro vstup do světa podnikání.

Program je výběrový s kapacitou pro 15 zájemkyň. V rámci přihlášky můžou ženy představit svůj podnikatelský záměr nebo již existující projekt. Cena celého programu je tisíc korun. Uzávěrka přihlášek je 18. února 2024.

Program bude rozdělený do šesti bloků, potrvá zhruba čtvrt roku a odstartuje 7. března, v kreativním hubu KUMST v Brně. Každý blok bude zaměřený na jiné téma. Půjde třeba o definování vlastních talentů a silných stránek, ověření podnikatelského záměru či techniku pro prezentaci startupu.

Součástí programu budou také workshopy, skupinové konzultace a diskuze s úspěšnými podnikatelkami. O své zkušenosti se podělí například founderka startupu Entrant Julie Dobrovolná, lektorka Jana Hřebecká, blogerka a květinářka Veronika Ježková, psycholožka Beáta Holá nebo Eva Komárková, ředitelka společnosti IN-EKO.

Cílem programu je podpořit ženy a jejich projekty a dodat jim odvahu a sebevědomí. „Chceme dát holkám větší šanci uspět. Víme, že mají vzdělání v oboru i chuť se do něčeho vlastního pustit. My jim poskytneme bezpečný prostor, kde získají podnikatelské základy a také víru v sebe sama. Chceme mladé dívky inspirovat a představit jim ženy, kterým se ve světě podnikání podařilo uspět,“ říká Veronika Válková, která v JIC stojí za programem Empower.

Zdroj: Novinky.cz, JIC

Další články k tématu

Většina studentů se chce soustředit na rodinu i kariéru

Češti studenti neupřednostňují kariéru před rodinou, spíš než v korporátu chtějí pracovat v menší firmě. Vyplývá to z průzkum společnosti GTS Alive Group, která vydává studentské průkazy ISIC. Průzkum se vedle Česka uskutečnil ještě v dalších šesti zemích a účastnili se ho převážně vysokoškoláci. Průzkum konkrétně zjišťoval, jestli je pro studenty v budoucnu priorita kariéra nebo rodina. Pro 40 […]

číst více

IT firmám chybí odborníci, zaměstnávají kvůli tomu studenty

S rozmachem informačních technologií (IT) potřebují firmy stále více zaměstnanců. Odborníků na trhu práce je přitom nedostatek. Firmy proto začaly spolupracovat se středními školami a zaměstnávají středoškoláky už během studií. Samy si tak vychovávají budoucí odborníky v oboru. Firmy si postupně uvědomují, že zaměstnávat studenty má své výhody. Dokládá to počet pracovních nabídek pro studenty, který čítá […]

číst více

Dobrovolnictví: Kam a proč vyrazit pomáhat druhým?

Jiný pohled na svět, noví přátelé i vynucená sebereflexe. Tak popisují studenti své zkušenosti s dobrovolnictvím.  Kam můžete vyrazit „dobrovolničit“ i vy a co vám může taková aktivita dát? Sokol Český tělocvičný spolek Sokol byl založený už v roce 1862. Od té doby sdružuje všechny ty, kteří mají vztah k pohybu, kultuře a vzdělání. Snaží se také rozvíjet […]

číst více