Přehled dnů otevřených dveří na vysokých školách

9. 1. 2014 | Aktuality

Leden a únor jsou měsíce, ve kterých je třeba se rozhodnout o volbě studijního oboru a podat si přihlášku. Vysoké školy se snaží studentům tuto volbu zjednodušit pořádáním dnů otevřených dveří, kde se dozvíte podrobnosti o vyhlédnutých oborech, setkáte se s potenciálními spolužáky a můžete se zeptat samotných vyučujících na všechno, co vás zajímá. Seznámíte se navíc s prostředím fakulty a se službami, které studentům škola nabízí. Server Jobs.cz nyní nabízí kompletní přehled termínů konání dnů otevřených dveří.

Nejdříve proběhnou dny otevřených dveří na Univerzitě Hradec Králové, na Ostravské univerzitě v Ostravě a na Univerzitě Karlově, a to 10. a 11. ledna. Nejpozději naopak na Českém vysokém učení technickém, kde se budou konat až první týden v únoru. Některé fakulty se pro studenty otevřou hned dvakrát nebo třikrát, například na Fakultu informatiky Masarykovy univerzity se můžete zajít podívat 16., 22. a 28. ledna.

Zmeškáte-li den otevřených dveří na fakultě, jejíž studium vás láká, stále ještě můžete zamířit na veletrh pomaturitního vzdělávání Gaudeamus pořádaný v Praze 28. a 29. ledna. Vystavovat tam budou všechny české vysoké školy a i tam bude možnost položit zástupcům škol vaše otázky.

Zdroj: Jobs.cz

Zdroj fotografie: Stock.Xchng