Poslední volná místa na letním soustředění mladých matematiků a fyziků!

17. 6. 2010 | Tiskové zprávy

Bezmála padesátiletou tradicí se může pochlubit Letní soustředění mladých matematiků a fyziků, které každoročně pořádá Jednota českých matematiků a fyziků ve spolupráci s Katedrou matematiky a deskriptivní geometrie Vysoké školy báňské-Technické univerzity Ostrava. Přestože je soustředění určeno především řešitelům matematických a fyzikálních olympiád, přínosné je pro všechny středoškoláky, kteří by rádi uspěli při studiu na technické vysoké škole.

Týdenní soustředění proběhne od 1. července 2010 již tradičně na horách v Dolní Lomné u Jablunkova. Zájemce o matematiku a fyziku z řad středoškoláků nebo z vyšších ročníků základních škol z celé České republiky čeká kromě výuky zajímavých partií z matematiky a fyziky (4 hodiny denně) také turistika, sport, táborák, různé soutěže nebo jednodenní výlet. Přímo ve vyučovacím středisku se nachází bazén, sauna, posilovna a hřiště, nechybět bude ani kultura a zábava.

Vysoká škola báňská-Technická univerzita Ostrava každoročně zjišťuje nedostatečné znalosti z matematiky a fyziky u řady studentů prvních ročníků. Právě proto se podílí na organizaci Letního soustředění mladých matematiků a fyziků nebo organizuje doučování těchto předmětů před zahájením prvního semestru. Bližší informace a přihlášku naleznou zájemci na www.vsb.cz.

Mgr. Táňa Kantorková

manažerka pro vnější vztahy

telefon: 597 323 700

e.mail: tana.kantorkova@vsb.cz

www.vsb.cz