Podzim na Univerzitě Pardubice ve znamení akcí pro studenty a veřejnost

2. 10. 2023 | Aktuality

Podzim na Univerzitě Pardubice
Všemi barvami podzimu bude od října hrát Univerzita Pardubice. Kromě toho, že tam startuje akademický rok, připravila škola také celou řadu akcí, a to nejen pro studenty. V plánu jsou besedy, přednášky a nebo třeba výstava obrazů.

„Akademický rok vždy startujeme s novou energií a akcemi pro naše studenty i veřejnost. Univerzita Pardubice vzdělává zájemce všech generací. Naší rolí je také nabídnout témata k diskusi, proto bych rád pozval všechny zájemce o vědu, umění nebo setkání s osobnostmi do našeho kampusu,“ uvedl rektor Univerzity Pardubice Libor Čapek.

Se zmíněnými významnými osobnostmi se zájemci budou moci setkat například v rámci projektu Univerzitní město během série besed a diskusí, které pořádají studenti přímo v kampusu nebo v centru města.

Popovídat si se zajímavým hostem o náboženství a metalu (!!!) budou moct 17. října také návštěvníci Divadla 29. Hostem bude Miroslav Vrzan z Ústavu religionistiky na Filozofické fakultě brněnské Masarykovy univerzity, zakladatel Czech Metal Studies organizátor každoročních odborných konferencí o metalu v Brně.

Už 6. října bude univerzitní kampus v Pardubicích-Polabinách hostit vůbec největší bezplatnou akci pro veřejnost. Je jí tradiční Noc vědců, která v pátek otevře moderní futuristické prostory Fakulty chemicko-technologické. Program pro zájemce o vědu i rodiny s dětmi startuje od 16 hodin.

Otevřeno má také galerie Univerzity Pardubice, která svou sezonu zahájila výstavou fotografií Zrada obrazů od Michaela Borka, autora dělícího svůj čas mezi USA a Prahu. Do Galerie GU: je bezplatný vstup ve všechny všední dny.

Univerzita Pardubice letos obdržela bezmála devět tisíc přihlášek. Ke studiu na sedmi fakultách vstupuje s více než třemi tisíci nových studentů. Celkem na univerzitě ve všech formách studia studuje od konce září 7 500 vysokoškoláků.

 

Zdroj: Univerzita Pardubice

 

Další články k tématu

Univerzity jedou na vlnách podcastů

Kdo dnes nedělá podcast jako by v on-line světě neexistoval. A vědí to i české univerzity a jejich studenti i studentské spolky, které si do těch svých zvou zajímavé osobnosti, nebo jimi představují život na vysoké škole. České vysoké učení technické Jedničky a nuly Podcast o tom, jak informační technologie ovlivňují svět kolem nás. Odpovídají […]

číst více