Podzim na Univerzitě Pardubice ve znamení akcí pro studenty a veřejnost

2. 10. 2023 | Aktuality

Podzim na Univerzitě Pardubice
Všemi barvami podzimu bude od října hrát Univerzita Pardubice. Kromě toho, že tam startuje akademický rok, připravila škola také celou řadu akcí, a to nejen pro studenty. V plánu jsou besedy, přednášky a nebo třeba výstava obrazů.

„Akademický rok vždy startujeme s novou energií a akcemi pro naše studenty i veřejnost. Univerzita Pardubice vzdělává zájemce všech generací. Naší rolí je také nabídnout témata k diskusi, proto bych rád pozval všechny zájemce o vědu, umění nebo setkání s osobnostmi do našeho kampusu,“ uvedl rektor Univerzity Pardubice Libor Čapek.

Se zmíněnými významnými osobnostmi se zájemci budou moci setkat například v rámci projektu Univerzitní město během série besed a diskusí, které pořádají studenti přímo v kampusu nebo v centru města.

Popovídat si se zajímavým hostem o náboženství a metalu (!!!) budou moct 17. října také návštěvníci Divadla 29. Hostem bude Miroslav Vrzan z Ústavu religionistiky na Filozofické fakultě brněnské Masarykovy univerzity, zakladatel Czech Metal Studies organizátor každoročních odborných konferencí o metalu v Brně.

Už 6. října bude univerzitní kampus v Pardubicích-Polabinách hostit vůbec největší bezplatnou akci pro veřejnost. Je jí tradiční Noc vědců, která v pátek otevře moderní futuristické prostory Fakulty chemicko-technologické. Program pro zájemce o vědu i rodiny s dětmi startuje od 16 hodin.

Otevřeno má také galerie Univerzity Pardubice, která svou sezonu zahájila výstavou fotografií Zrada obrazů od Michaela Borka, autora dělícího svůj čas mezi USA a Prahu. Do Galerie GU: je bezplatný vstup ve všechny všední dny.

Univerzita Pardubice letos obdržela bezmála devět tisíc přihlášek. Ke studiu na sedmi fakultách vstupuje s více než třemi tisíci nových studentů. Celkem na univerzitě ve všech formách studia studuje od konce září 7 500 vysokoškoláků.

 

Zdroj: Univerzita Pardubice

 

Další články k tématu

Pět vysokoškolských oborů, o kterých jste ještě neslyšeli

Pět vysokoškolských oborů, o kterých jste ještě neslyšeli

Lékařství, pedagogika, práva… tyto obory se vám nejspíš vybaví, když se řekne vysokoškolské studium. To ale rozhodně není všechno, co vysoké školy nabízí. Třeba největší česká vysoká škola, Univerzita Karlova, má v nabídce téměř 900 studijních programů! My jsem pro vás vybrali pět oborů, o kterých jste ještě (pravděpodobně) neslyšeli, a které vás připraví na …