Plzeňský Prazdroj nabízí studentům stáže. Láska k pivu není podmínkou

5. 6. 2024 | Uplatnění studentů a absolventů

Plzeňský Prazdroj nabízí studentům stážeAhoj, jmenuji se Claudie a nepiju pivo. Touhle větou se dnes osmadvacetiletá Claudie Endtová představovala, když během studia nastoupila na stáž do Plzeňského Prazdroje. Práce v pivovaru totiž rozhodně není jenom o výrobě zlatého moku. Plzeňský Prazdroj podle webu Czechcrunch v Česku a na Slovensku zaměstnává přes dva a půl tisíce lidí. Zhruba polovina pracuje ve výrobě a polovina v managementu a administrativě. Začít pracovat v pivovaru tak můžete i pokud pivo nemáte rádi.

Do pivovaru se Claudie dostala díky programům Plzeňského Prazdroje zaměřeným na studenty a absolventy. Začínala jako stážistka. „Mě mimořádně zaujalo téma stáže zaměřené na well-being zaměstnanců a diverzitu a inkluzi. Obě tato témata jsou součástí jedné z jedenácti priorit Prazdroje. Od začátku jsem tak věděla, že bude mít stáž smysl. V tématu diverzity jsme začali pracovat s komunitou rodičů na mateřské a rodičovské dovolené,“ popsala náplň stáže Claudie.

„Mojí snahou bylo přijít na způsob, jak je udržovat v kontaktu s firmou a identifikovat aktivity, které by byly prospěšné jak pro ně, tak pro společnost,“ doplnila. Ve firmě nakonec zůstala i po stáži a zakotvila v HR. „Ráda pomáhám druhým. V Prazdroji mě nejvíce zaujal tým zaměřený na vzdělávání a rozvoj. Baví mě sledovat výsledky kolegů a růst v organizaci,“ vysvětluje Claudie.

Podnik každý rok pro studenty vyhlašuje několik otevřených pozic v rámci svých programů a stáží. „Programy jsou určené pro studenty a absolventy napříč obory. To, co oceníme, je hlavně zápal, nadšení a chuť pracovat na sobě i na inovativních projektech. Naši bývalí stážisti a trainees dnes v Prazdroji zastávají klíčové role. Ať už je to technický ředitel, šéf finančních byznys partnerů, manažer marketingové značky, ředitel minipivovaru Proud, nebo manažer logistiky závodu,“ sdělila Radka Tichá z Prazdroje.

Program Trainees trvá dva roky, ale účastníci s Prazdrojem uzavřou smlouvu na dobu neurčitou. V rámci programu si vyzkouší práci v několika odděleních. Mohou přitom zavítat i do partnerských zahraničních pivovarů v zemích jako je Itálie, Nizozemí, Rumunsko či Velká Británie.

Prazdroj nabízí také roční a prázdninové stáže pro studenty. V průběhu roku si odpracují 20 hodin týdně, v případě letní prázdninové stáže pak pracují na plný úvazek. Během stáže můžou studenti pracovat na vlastních projektech.

Zdroj: Czechcrunch

Další články k tématu

Britské univerzity krátí výuku, aby měli studenti víc času na práci

Víc času na práci nebo brigádu pro studenty. To je důvod, proč se některé univerzity ve Velké Británii rozhodly „zhustit“ výuku do pouhých tří dnů v týdnu. Chtějí tak umožnit studentům, kteří čím dál častěji bojují s rostoucími náklady na život, zvládnout pracovat i studovat současně. V praxi jde o plnohodnotnou výuku, která se ovšem odehrává během […]

číst více

Program Empower pomůže studentkám, které chtějí podnikat

Agentura JIC zahájila rozvojový program Empower určený pro studentky i nestudentky, které chtějí rozjet vlastní byznys. V rámci šesti bloků se účastnice programu setkají úspěšnými podnikatelkami a získají praktické znalosti potřebné pro vstup do světa podnikání. Program je výběrový s kapacitou pro 15 zájemkyň. V rámci přihlášky můžou ženy představit svůj podnikatelský záměr nebo již existující projekt. Cena […]

číst více

IT firmám chybí odborníci, zaměstnávají kvůli tomu studenty

S rozmachem informačních technologií (IT) potřebují firmy stále více zaměstnanců. Odborníků na trhu práce je přitom nedostatek. Firmy proto začaly spolupracovat se středními školami a zaměstnávají středoškoláky už během studií. Samy si tak vychovávají budoucí odborníky v oboru. Firmy si postupně uvědomují, že zaměstnávat studenty má své výhody. Dokládá to počet pracovních nabídek pro studenty, který čítá […]

číst více