Plzeň ožívá uměním. Fakulta ZČU vystaví tisíce děl

9. 3. 2023 | Studentský život

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity
Začátek roku bude v Plzni ve znamení výstav. Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity jich připravila celkem pět. Návštěvníci budou moct shlédnout tisíce děl od více než 700 mladých umělců v galeriích po celém městě. Největší část výstavy tvoří Winter show, kde studenti fakulty prezentují své klauzurní práce.

Winter show tvoří obrazy, sochy, grafické práce, designy a mnoho dalšího. Momentálně si je můžete prohlédnout v městské kreativní zóně DEPO2015 a v Galerii Ladislava Sutnara ve středu západočeské metropole. V následujících týdnech si pak budete moct do galerie zajít na to nejlepší, co studenti vtvořili. Výstava Best of Klauzury potrvá do 11. března.

„Klauzury jsou jedním z prvních veřejných odhalení umělcova nitra, demonstrací umu a tvůrčího potenciálu. Je to v mnoha ohledech přehlídka vzrušující a naplňující víc než výstavy zasloužilých umělců,“ láká na výstavu děkan fakulty Vojtěch Aubrecht.

Další várka umění byla do 26. února vidět v galerii GAFA. Výstava Boundaries (Hranice) byla zaměřená primárně na fotografie účastníků minulých ročníků, vyučujících i studentů fakultního ateliéru fotografie.

Zóna DEPO2015 pak hostí také výstavu Mixér. Na ní svoje studentské práce představí ateliéry grafiky, malby, nových médií a soch.

Zdroj: Seznam Zprávy

Další články k tématu

Právům v Plzni hrozí omezení akreditace nultých ročníků

Právům v Plzni hrozí omezení akreditace nultých ročníků

Národní akreditační úřad pro vysoké školství zahájil v květnu řízení k omezení akreditace programu celoživotního vzdělávání (CŽV) neboli nultých ročníků na Právnické fakultě Západočeské univerzity v Plzni. Národní akreditační úřad se v řízení zaměří na nedostatky v současné podobě přijímacích zkoušek, které mají údajně zvýhodňovat některé studenty. Dopad na studium ostatních ročníků řízení mít nebude. „Důvody pro zahájení řízení …

V Praze se otevřou dveře do srdcí mladých umělců

V Praze se otevřou dveře do srdcí mladých umělců

Již po jedenácté bude Praha hostit výstavu mladého umění. Mezi 12. a 20. listopadem budete moci navštívit Palác Hrzánů z Harasova v centru Prahy. Zde se ve 23 pokojích a chodbách ponoříte do světa architektury, volného umění a designu studentů z 13 českých vysokých škol, a letos poprvé také z několika zahraničních. Výstava je tzv. side-specific, to znamená, …