Odpadkobraní na FEKT VUT v Brně

30. 3. 2011 | Tiskové zprávy

Jako každý rok i letos pořádá studentský spolek Studentů pro studenty na Fakultě elektrotechniky a komunikačních technologií VUT v Brně netradiční akci Odpadkobraní. Touto akcí vzdávají studenti holt jednomu z největších studentských kampusů v Brně – Pod Palackého Vrchem, kde je hlavní sídlo studentů VUT v Brně

Spolek Studenti pro studenty (SPS) funguje jako neoficiální zájmové sdružení studentů Fakulty elektrotechniky a komunikačních technologií VUT v Brně. Hlavním posláním SPS je zkvalitňování a obohacování studentského života. Toho je docíleno pořádáním nejrůznějších kulturních, sportovních, společenských a zábavních akcí. Jednou z pořádaných akcí je již tradiční open air hudební festival Hudba z FEKTu, Běh na 53, a také Odpadkobraní, které se uskuteční již tento čtvrtek 31. března 2011, v areálu kolejí Pod Palackého Vrchem.

Příroda v okolí Kolejí pod Palackého vrchem je krásná, bohužel během roku se na přilehlém kopci nahromadí spousta odpadků a nepořádku. Proto spolek Studenti pro studenty organizují právě tuto akci. Pro ty studenty, kterým není jedno, v jakém prostředí žijí. „Odpadkobraní, je akce, jejímž účelem je zkrášlit naše okolí a tohoto nepořádku se zbavit,“ dodává jeden z hlavních organizátorů akce a vedoucí studentského spolku, Lubomír Friml.

Přijďte na již třetí ročník této akce a udělejte něco nejen pro přírodu, ale i pro sebe a ostatní!

Informace o fakultě:
První elektrotechnické disciplíny byly na technické univerzitě VUT poprvé již v roce 1905. Od roku 1959, kdy byla založena samostatná fakulta energetiky, která se později transformovala na Fakultu elektrotechnickou, úspěšně dokončilo inženýrské studium na naší fakultě přes 23 000 absolventů. V roce 2001 získala fakulta současný název – Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií (FEKT) a o rok později získala akreditaci nových moderně pojatých studijních programů ve strukturovaném studiu. Na fakultě studuje více než 4 400 studentů v bakalářském, magisterském a doktorském studijním programu. Studium na fakultě je orientováno na široké spektrum vědeckých oblastí: řídicí technika a robotika, biomedicínské inženýrství, silnoproudá elektrotechnika a elektronika, elektronika a elektrotechnologie, mikroelektronika, radioelektronika a teleinformatika.

Pro více informací mě neváhejte kontaktovat.

Tiskový kontakt:

Jiří Wagner
manažer vztahů s veřejností
Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
VUT v Brně
GSM: 604 504 695
mail: wagner@feec.vutbr.cz
www.feec.vutbr.cz