Nová šance ke studiu médií a politologie

31. 7. 2011 | Aktuality

Metropolitní univerzita Praha otevírá od akademického roku 2011/2012 dva nové obory – navazující magisterský obor Politologie a bakalářský obor Mediální studia. Přihlášky na školu si můžete podat až do 26. září 2011.

Politologie je určena těm, kteří již mají bakalářský titul a zakončeno studium společenskovědního zaměření (nemusí jít nutně o politologii). V rámci Metropolitní univerzity Praha toto studium navazuje na bakalářský stupeň studia oborů Humanitní studia a Mezinárodní vztahy a evropská studia. Politologii můžete na univerzitě studovat také kombinovanou formou.

Mediální studia kombinují společenskovědní a humanitní vzdělání s přípravou na žurnalistickou praxi. Zaměřují se na studium společnosti, komunikace, kritického myšlení, ale také na praktickou přípravu k vykonávání novinářské profese, práci v reklamě, marketingu či audiovizuálních a internetových médiích.

Metropolitní univerzita Praha je soukromá vysoká škola, a tedy se na ní platí školné – v prezenční formě je to 55 000,–/akademický rok (nebo 29 000,–/semestr), ve formě kombinované 48 000,–/akademický rok či 25 000,–/semestr. Školné je možné rozložit na více splátek. Více informací naleznete na webu školy.

Zdroj: tisková zpráva