Na AAU je výuka v plném proudu! Školní rok odstartoval na konci srpna

2. 9. 2021 | Aktuality

mezinárodní Anglo-americká vysoká školaAnglo-americká vysoká škola (AAU) patří mezi školy, které zahajují podzimní semestr jako první. Výuka tam tak i letos tradičně začala již 31. srpna. V tomto roce škola, kde se učí výhradně v anglickém jazyce, přivítala téměř 600 studentů.

Nejpočetnější skupinu tradičně tvoří studenti z USA, jejichž podíl činí více než třetinu. Českých studentů je na AAU zhruba 15 procent.

Co se oborů týče, nejvíce studentů (37 procent) zamířilo na obor Business Administration. Druhou nejčastější volbou pak byly Mezinárodní vztahy (25 procent).

„Je již tradicí, že začínáme s výukou přibližně s měsíčním předstihem před většinou českých vysokých škol. Náš akademický rok svými termíny a strukturou odpovídá partnerským vysokým školám, zejména americkým univerzitám,“ vysvětlil rektor Jaroslav Miller.

„Zaznamenáváme opět nárůst počtu studentů. Těší mne, že navzdory přetrvávajícím omezením se mladí lidé vrací k cestování a přijíždí i do Prahy z celého světa za kvalitním, mezinárodně uznávaným vzděláním,“ doplnil rektor školy s americkou i českou akreditací.

AAU zahájila semestr prezenčně. Stejně jako na ostatních školách platí i zde protikoronavirová opatření. Pedagogové musí pro prezenční výuku splnit podmínky bezinfekčnosti. Studenti jsou pak povinni buď splnit podmínky bezinfekčnosti, tedy mít ukončené očkování, prodělat onemocnění covid-19 v posledních 180 dnech nebo mít negativní test. Pokud tyto podmínky nesplní, musí ve škole nosit respirátor.