Jděte na NSZ již v únoru, budete znát výsledek ještě před podáním přihlášek

6. 1. 2013 | Aktuality

Až do 24. 1. je možné se hlásit na poslední termín Národních srovnávacích zkoušek, z něhož budou známy výsledky ještě před uzávěrkou podávání přihlášek na vysoké školy. Váháte-li, na které obory jste schopni se dostat a zda je potřeba dávat si „záchranné“ přihlášky na školy s nenáročnými přijímacími zkouškami, můžete využít možnosti jít k Národním srovnávacím zkouškám od společnosti Scio již v únoru. Zjistíte tak váš percentil ještě před finálním rozhodnutím a můžete mu pak přizpůsobit výběr školy. Možná už dokonce budete mít jistotu, na které obory vás s daným percentilem přijmou.

Samotné zkoušky proběhnou 9. 2., můžete je složit z obecných studijních předpokladů (základních i rozšířených), a to i ve slovenské variantě, dále ze základů společenských věd a z matematiky. První termín Národních srovnávacích zkoušek z jazyků je bohužel až v březnu, biologie dokonce až v dubnu.

Jít na co nejdřívější termín s sebou nese i tu výhodu, že zpočátku si mnozí účastníci jdou test pouze „zkusit“, a počítají s tím, že v případě špatného výsledku se mohou pořádně doučit na další termíny. Naopak na posledních termínech to již většina účastníků bude brát vážně a budou mít za sebou již více dřívějších pokusů a příprav. Konkurence je tak vyšší při pozdějších termínech, než při těch prvních.

Přihlásit se k únorovému termínu zkoušek můžete na stránkách společnosti Scio. Tamtéž naleznete také informace o dalších termínech, obsahu zkoušek a o místech jejich konání.

Zdroj: webové stránky společnosti Scio