Jak využít online prostředí k přípravě na přijímačky

12. 6. 2018 | Přijímací řízení

Woman Laptop Searching Research Connection Technology Concept

Přijímací řízení na vysoké školy jsou právě teď v plném proudu. Pokud už vás nebaví ležet v knížkách, využijte internet a vyzkoušejte si i jinou formu učení. Máme pro vás pár tipů, které vás zaručeně posunou a zvýší vaše šance na přijetí.

Jako první byste měli zabrouzdat na webové stránky společnosti Scio. Možná právě vámi vybraná vysoká škola neakceptuje jejich národní srovnávací zkoušky nebo jsou pro ni pouze doplňujícím faktorem. Přesto jsou jejich testy na vysoké úrovni a dokážou vám pomoci v přípravě na jakýkoliv jiný test vytvořený pro absolventa střední školy. Dávají online k dispozici všechny letošní testy, včetně správných odpovědí, a to z obecných studijních předpokladů, společenských věd, matematiky, biologie, chemie, anglického, německého a španělského jazyka. Vyzkoušejte si, jak na tom jste, určitě se při tom i mnoho nového naučíte.

Pár scio testů z předešlých let si můžete vyzkoušet i na našem portálu. Je to další snadný a rychlý způsob, jak se otestovat a zvýšit si tak své šance na přijetí.

Navíc se Scio rozhodlo reagovat na špatné výsledky letošních maturit z matematiky. Otevřeli zdarma internetový kurz ze středoškolské matematiky. Stačí se zaregistrovat a okamžitě máte k dispozici 12 lekcí a desítky matematických úloh. Pokud vás tedy čekají přijímačky právě z matematiky, máte vystaráno. Stačí kliknout sem.

glasses-cheerful-home-indoor-young_1262-2817

Ještě vám to nestačilo? Anebo budete na vámi vybrané fakultě psát úplně jiný test? Pak si dobře prohlédněte jejich webové stránky. Většinou nabízejí uchazečům možnost vyzkoušet si testy z minulých let. Zjistíte tak, jak jste na přijímačky připraveni nebo kterým okruhům byste se ještě při přípravě měli věnovat. Například Lékařská fakulta Karlovy univerzity nabízí vzorové testy z biologie, fyziky a chemie. Dále Vysoká škola Ekonomická v Praze dává uchazečům možnost vyzkoušet si příjmačky nanečisto. Nebo Univerzita Hradec Králové pro zájemce o studium na Pedagogické fakultě nabízí možnost testů nanečisto z filologie a speciální pedagogiky.

Kromě toho se jako další eventualita nabízejí placené online přípravné kurzy. Pokud se chcete připravit na jeden konkrétní předmět, nemusíte nutně sahat hluboko do kapsy. Obvykle se dostanete na cenu okolo 500 – 600 Kč (i když kurzy na lékařské fakulty bývají o něco málo dražší). K dispozici jsou vám portály jako samouk.cz, tutor.cz, examonline.cz nebo koorzy.cz. Jejich velkou výhodou je, že vše probíhá pouze přes internet, tedy z pohodlí domova.

 

Zdroje: scio.cz, lf3.cuni.cz, vse.cz, uhk.cz.

Další články k tématu