Vychytávky k učení

26. 9. 2016 | Rady maturantům

Už je to zase tady. Léto skončilo a čeká nás deset měsíců v lavicích a nad knihami. Jak si učení zpříjemnit? Poradíme vám!

Podtrhávat v knížkách, dělat výpisky z výpisků, všechno si nahlas přeříkat, učit se sám, učit se s kamarádem, učit se průběžně, učit se nárazově, učit se doma, učit se v kavárně, z papíru, nebo z počítače. Způsobů, jak se připravovat do školy, je bezpočet. Ať už je ten váš kterýkoliv, čtěte dál. Ukážeme vám, čím si ho zpříjemnit…

Diáře a bloky

Do hezkého zápisníku se prostě líp píše i ta největší pruda. Skočte si pro něj například do pražského papírnictví Papelote (http://www.papelote.cz/) nebo do knihařské dílny Skoba (http://www.iskoba.cz/). Snad nejznámějším výrobcem bloků je Moleskine (http://www.moleskine.cz/), který má kromě svých typických jednobarevných výrobků často i limitované editce například s filmovými motivy. Online nakoupíte originální diáře třeba na Fleru (http://www.fler.cz/…ky-zapisniky) nebo v obchodech Kaš-mi-daš (http://www.kasmidas.cz/) či Tarakan (http://www.tarakan.cz/).

Lepítka

Dekorovat i zvýraznit můžete svoje zápisky washi páskami. Jsou to vlastně barevné úzké izolepy a koupíte je například na eshopech Washi pásky (http://www.washipasky.cz/), Svět pásek (https://www.svetpasek.cz/), Nemravka (http://www.nemravka.cz/) nebo v obchodě Nordic Day (http://www.nordicday.cz/). Tam všude najdete také nejrůznější samolepky, kterými můžete svůj učící proces rozjasnit a rozveselit.

Psací potřeby

Pero si můžete koupit třeba takové, že vám ho bude závidět nejeden manažer. Sáhněte například po značce Parker (http://www.eparker.cz/) nebo Waterman (http://www.waterman.cz/). Pokud ale patříte mezi ty, kdo propisku při první příležitosti ztratí, zkuste levnější variantu. Zábavné psací potřeby koupíte na Asosu (http://www.asos.com/) nebo si je vyrobte sami podle návodů na YouTube.

Nezapomeňte si koupit barevné tužky, fixy a zvýrazňovače. Pozor ale, abyste nakonec neskončili s podtrhaným úplně vším. :-)

Kam s tím?

Nezapomeňte si výpisky pečlivě ukládat. Budou se vám hodit třeba u pololetky, u maturity, nebo u příští zkoušky. Pro každý předmět si založte vlastní desky nebo krabici, ať vždy víte, kam sáhnout. “Úložné prostory” si můžete vyrobit také sami, záleží na vaší pečlivosti a kreativitě (a, co si budeme povídat, míře prokrastinace).

Ať se vám ve vašem novém “pinterestovém” prostředí učí co nejlépe!

Zdroj fotografií: freeimages.com

Další články k tématu