VUT nabízí zdarma opakovací kurzy ke studiu chemie

2. 8. 2011 | Aktuality

Na Fakultu chemickou Vysokého učení technického v Brně si můžete podávat přihlášky až do 15. srpna 2011. Většinu uchazečů slibuje fakulta přijmout bez přijímacích zkoušek – zaprvé ty, kteří mají průměr známek ze všech předmětů během posledních čtyř let do 2,5, zadruhé absolventy některých přípravných kurzů či chemicky orientovaných studijních programů a účastníky chemických, matematických či fyzikálních olympiád, zatřetí také všechny, kteří se prokáží dvouletou praxí v oboru. Pro ty, kteří by se chtěli na fakultu hlásit, ale bojí se přijímacího testu nebo si nejsou jisti svými chemickými znalostmi, nabízí fakulta zdarma opakovací kurzy, ve kterých se probere od začátku celé učivo od základní školy.

První opakovací kurz pro uchazeče přihlášené ke studiu začíná již 16. srpna a probíhá do 23. srpna. O den později proběhne intenzivní kurz středoškolské chemie zaměřený na zvládnutí přijímacích zkoušek. Přijímací test pak proběhne 25. srpna. Kurzy proběhnou ve večerních hodinách a budou lektorovány dálkově, takže bude možné je částečně absolvovat i z domu.

Další doučovací kurzy nabízí fakulta počátkem září a později v průběhu semestru. Budou orientovány na opakování středoškolského učiva, matematiku, chemické názvosloví i fyziku. Všechny jsou bezplatné.

Více informací najdete na webu fakulty.

Zdroj: web Fakulty chemické VUT

Další články k tématu

Termíny pro podání přihlášky na VŠ 2022

Termíny pro podání přihlášky na VŠ 2022

  24. června 2022 Veterinární univerzita Brno: Fakulta veterinárního lékařství   30. června 2022 Česká zemědělská univerzita v Praze: Fakulta životního prostředí Moravská vysoká škola Olomouc, o.p.s. Policejní akademie České republiky: Fakulta bezpečnostně právní Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Vysoká škola tělesné výchovy a sportu PALESTRA, spol. s r.o.   1. července 2022 …