VŠTE letos nabídne dvě novinky – Čínské trhy a Cestovní ruch

9. 2. 2015 | Aktuality

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích (VŠTE) se rozhodla reagovat na aktuální vývoj trhu práce a nově nabídne budoucím i stávajícím studentům dvě nové studijní specializace: Čínské trhy a Cestovní ruch.

„Nová zaměření reflektují realitu života a byznysu. Zatímco turismus a cestovní ruch patří ke klíčovým odvětvím na jihu Čech, která cíleně podporuje i vedení Jihočeského kraje, čínská ekonomika je fenoménem, který nelze ignorovat. Ale málokdo se na ni umí orientovat, málokdo jí rozumí,“ řekl doc. Marek Vochozka, Ph.D., rektor VŠTE. Do výuky specializace Čínské trhy se navíc zapojí dva akademici z Henan University, která je partnerem Jihočeského kraje. Tato specializace je svým výhradním zaměřením na čínské podnikání u nás zatím jedinečná.

Obě nové specializace se zaměří na incomingovou (příjezdovou) turistiku a budou na VŠTE otevřeny od zimního semestru akademického roku 2015/2016 v rámci oboru Ekonomika podniku. Podávat přihlášky ke studiu ale lze už nyní, a to až do 30. dubna 2015. Studenti si specializaci volí od druhých ročníků a obě novinky současnou nabídku dál rozšíří.

Více informací o obou specializacích najdete na stránkách VŠTE.

Zdroj: TZ VŠTE

Další články k tématu

UPOL má vlastního průvodce

Univerzita Palackého v Olomouci (UPOL) má svého vlastního průvodce s téměř třemi desítkami míst, které stojí za to navštívit. Univerzitu z jiné perspektivy odhalí stávajícím studentům, prvákům zase pomůže zorientovat se na novém místě. Platforma Uni t(r)ips je přístupná i veřejnosti. „Univerzita Palackého nabízí mnoho míst a zákoutí, která mohou být zajímavá pro širokou skupinu lidí. Většina míst […]

číst více

Stále máte čas! Které školy ještě berou přihlášky?

Březnem to neskončilo. I v dubnu se můžete stále hlásit na některé veřejné vysoké školy. U vybraných fakult a oborů pak přihlášky můžete posílat ještě i v květnu a červnu. Mendelova univerzita v Brně – Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studií přijímá přihlášky do 30. dubna, Provozně ekonomická fakulta na některé obory až do 13. června Policejní […]

číst více