VŠE sbírá mezinárodní ocenění

16. 11. 2018 | Pro uchazeče na VŠ

Na Vysoké škole ekonomické v Praze je mezinárodní spolupráce dlouhodobě prioritou. To, že se VŠE na mezinárodní scéně daří, potvrzuje kromě počtu studentů v zahraničí třeba i fakt, že se univerzita pravidelně umisťuje mezi nejlepšími školami v rámci prestižních celosvětových žebříčků a je již několikanásobnou držitelkou řádu akademické palmy.

Loni vyslala škola do téměř 50 zemí světa více než 1 000 svých studentů. Některé z nich na pracovní stáže, většinu však na studijní výměnné pobyty.  „I v loňském roce zamířilo nejvíce studentů již tradičně do evropských států, zejména zásluhou programu Erasmus+. Díky podpoře VŠE mělo však mnoho studentů možnost studovat i ve vzdálenějších částech světa, např. v USA, Mexiku, Brazílii, Hongkongu či na Novém Zélandu,“ uvádí vedoucí Oddělení zahraničních styků Dana Brázdová

Byrokracie kolem výjezdů bývá velmi náročná. Aby svým studentům mohli poskytnout ten nejlepší servis, pořádají zástupci Oddělení zahraničních styků veletrh International & Study Abroad Fair, kde studenti VŠE a zájemci o zahraniční studium mohou získat veškeré potřebné informace, a kde si mohou díky fotografické výstavě i na vlastní oči prohlédnout, jak takový výjezd vypadá a co během něj lze zažít.

Univerzita se také snaží získávat od svých studentů zpětnou vazbu a motivovat je k tomu, aby své zahraniční zkušenosti uměli dále zúročit. Z tohoto důvodu letos Oddělení zahraničních styků zorganizovalo první ročník akce s názvem Welcome Back. Během ní se studenti setkali s absolventy VŠE, kterým zahraniční výjezd otevřel dveře k vytoužené práci, a kteří tak mohli předat své zkušenosti dále.

Jakožto několikanásobná držitelka řádu akademické palmy, jednoho z nejstarších francouzských vyznamenání za zásluhy ve vědě, vzdělání a kultuře, se VŠE řadí mezi světové rarity. Drží se také stabilně v prestižních mezinárodních žebříčcích, mimo jiné i v tom, který sestavuje americký deník The Financial Times.

Letos v září získala univerzita institucionální akreditaci, díky které si sama může akreditovat nové studijní programy a aktuálně je už v pokročilé fázi získání akreditace od asociace AACSB, kterou má například i Harvard.

Pokud tedy plánujte při studiu vyjet do zahraničí nebo tam v budoucnu přímo pracovat, VŠE je pro vás jasnou volbou! Podívejte se na aktuální nabídku studijních programů Vysoké školy ekonomické v Praze.

 

Zdroje: vse.cz, Studentský list