Volitelné předměty na MUNI: Naučte se na snowboardu či jazyk starodávné říše

12. 8. 2019 | Aktuality

podzim MUNI aktualitaPro studenty Masarykovy univerzity začala registrace do předmětů pro nadcházející zimní semestr. Kromě povinných a povinně volitelných předmětů připravila škola pestrou nabídku těch volitelných. V ní najdou studenti vše od jazyků a kultury až po sportovní předměty.

V letošní jazykové nabídce najdou studenti Masaryčky online kurz angličtiny, kurzy pro začátečníky, a dokonce i kurzu Akkadštiny, což je mrtvý jazyk, který používali obyvatelé Mezopotámie. Kompletní přehled vyučovaných jazyků najdete zde.

Do kategorie “rozvojová všehochuť” zařadila univerzita několik předmětů, které by studentům měli pomáhat v osobním rozvoji. Předměty Komunikační trénink nebo Dílna prezentace však určitě zužitkujete i v budoucnu na trhu práce, a možná už rovnou u pohovoru.

Z oblasti kultury můžete vybírat z předmětů zaměřených na film, jako jsou Základy filmové řeči nebo Uměnovědný biograf. Jemné umění digitální fotografie pak můžete rozvíjet na předmětu Digital photography. Přidat se také můžete k místnímu pěveckému sboru.

Tělocvik je sice povinný, ale že to nemusí být jen stereotyp na žíněnkách v tělocvičně dokazují předměty jako Snowboarding nebo Základy sportovních masáží. “Já jsem chodila v jednom semestru do posilovny a v druhém na badminton,” vzpomíná absolventka univerzity, která doporučuje za studium zkusit více sportů.

Nabídku dalších zajímavých předmětů najdete na stránkách školy.