AKTUALIZOVÁNO: V Česku jsou opět zavřené všechny školy

9. 10. 2020 | Aktuality

koronavirus_opatřeníČesko má aktuálně nejvyšší procento nakažených z celé Evropy a pozitivních na koronavirus přibývá denně po tisících. Od středy 14. října jsou proto plošně zavřené školy po celém Česku. Výjimku mají pouze mateřské školy. Žáci a studenti proto přešli na distanční výuku.

S novými opatřeními se pojí i další omezení. Střední ani vysoké školy již nebudou moci prezenčně vyučovat praktické předměty. Výjimku mají pouze školy s lékařským zaměřením, kde může praktická výuka pokračovat.

Nově již nemůže probíhat výuka ani na základních uměleckých školách, kde dosud mohla probíhat individuální výuka jeden vyučující a jeden student.

Výuka v mateřských školách pokračuje jako dosud.

Vláda také prodloužila podzimní prázdniny o tři dny. V týdnu od pondělí 26. října až do neděle budou mít žáci volno a nebude probíhat ani distanční výuka.

Veškerá vnitřní sportoviště jsou uzavřená. Venku může společně pobývat a sportovat maximálně šest osob.

Podle ministra zdravotnictví Roman Prymuly by se žáci prvních stupňů mohli do lavic vrátit na začátku listopadu. Například uzavření vysoký škol je ale vázáno na nouzový stav. Dokud ten bude trvat zůstanou školy zavřené. Nouzový stav by měl v Česku skončit 25. října. Vláda ho ale může prodloužit, tak jako to dělala při první vlně pandemie na jaře.

 

Další články k tématu