Univerzita Palackého nabízí první mobilní aplikaci pro menzu

28. 8. 2012 | Aktuality

Strávníci menzy Univerzity Palackého si jako první v Česku mohou objednat jídlo telefonem. Plnohodnotnou aplikaci pro chytré telefony vytvořil student Přírodovědecké fakulty UP Lukáš Novák jako bakalářskou práci. Ke stažení je na internetu zdarma.

„Jídlo si mohou uživatelé vybrat i objednat. Vidí informace o zůstatku svého účtu nebo se mohou podívat na historii objednávek. Aplikace zobrazí jídelníček ve všech výdejnách pro aktuální den, ale i na týden dopředu,“ uvedl Lukáš Novák. Objednávkový systém je rovnocenný s tím na webových stránkách menzy. Jen neumožňuje objednané jídlo odhlásit. „Zatím,“ zdůraznil Novák. Aplikaci si během prvního měsíce stáhla do mobilu s operačním systémem Android více než stovka lidí.

Menza se stará přibližně o deset tisíc strávníků. „Tato aplikace pro ně znamená jednoznačně zvýšení komfortu při objednávce. V nabídce míváme až čtrnáct druhů jídel,“ uvítala zkušební provoz aplikace pro telefony s Androidem Božena Pirklová, ředitelka Správy kolejí a menz. Aplikacím pro chytré telefony se Novák hodlá věnovat i v budoucnu. V hlavě má nápad, jak by chytré telefony mohly spolupracovat se STAGem, tedy s programem studijní agendy UP.

Aplikace Menza Univerzity Palackého je ke stažení na https://play.google.com

Zdroj. tisková zpráva UPOL

Další články k tématu