Univerzita Palackého nabízí první mobilní aplikaci pro menzu

28. 8. 2012 | Aktuality

Strávníci menzy Univerzity Palackého si jako první v Česku mohou objednat jídlo telefonem. Plnohodnotnou aplikaci pro chytré telefony vytvořil student Přírodovědecké fakulty UP Lukáš Novák jako bakalářskou práci. Ke stažení je na internetu zdarma.

„Jídlo si mohou uživatelé vybrat i objednat. Vidí informace o zůstatku svého účtu nebo se mohou podívat na historii objednávek. Aplikace zobrazí jídelníček ve všech výdejnách pro aktuální den, ale i na týden dopředu,“ uvedl Lukáš Novák. Objednávkový systém je rovnocenný s tím na webových stránkách menzy. Jen neumožňuje objednané jídlo odhlásit. „Zatím,“ zdůraznil Novák. Aplikaci si během prvního měsíce stáhla do mobilu s operačním systémem Android více než stovka lidí.

Menza se stará přibližně o deset tisíc strávníků. „Tato aplikace pro ně znamená jednoznačně zvýšení komfortu při objednávce. V nabídce míváme až čtrnáct druhů jídel,“ uvítala zkušební provoz aplikace pro telefony s Androidem Božena Pirklová, ředitelka Správy kolejí a menz. Aplikacím pro chytré telefony se Novák hodlá věnovat i v budoucnu. V hlavě má nápad, jak by chytré telefony mohly spolupracovat se STAGem, tedy s programem studijní agendy UP.

Aplikace Menza Univerzity Palackého je ke stažení na https://play.google.com

Zdroj. tisková zpráva UPOL

Další články k tématu

Vysněné studijní obory ve studentském městě plném kultury

Filozofická fakulta je největší fakultou Univerzity Palackého v Olomouci. Devatenáct kateder nabízí více než šest stovek kombinací humanitních, sociálních, lingvistických a uměnovědných studijních programů. Stačí si vybrat. Studentský život v Olomouci nabízí mnohem více než jen samotné studium. Můžete zažít stovky různých věcí – podílet se na pořádání největšího evropského festivalu dokumentárních a populárně-vědeckých filmů […]

číst více

Nejoblíbenější jídlo studentů? Smažák!

Správa kolejí a menz brněnské Masarykovy univerzity jednou za čtvrt roku vyhodnocuje nejoblíbenější jídla mezi strávníky. Nejaktuálnější výsledky ukázaly, že největší oblibě se těší smažený sýr. Ten je podle manažera menz Tomáše Kaly dlouhodobým favoritem. Hned za ním následují svíčková a řízek. „Tradičně k nejvíce žádaným jídlům patří smažený řízek a svíčková. Ale hlavním hitem […]

číst více