UPOL má vlastního průvodce

11. 5. 2024 | Aktuality

UPOL má vlastního průvodceUniverzita Palackého v Olomouci (UPOL) má svého vlastního průvodce s téměř třemi desítkami míst, které stojí za to navštívit. Univerzitu z jiné perspektivy odhalí stávajícím studentům, prvákům zase pomůže zorientovat se na novém místě. Platforma Uni t(r)ips je přístupná i veřejnosti.

„Univerzita Palackého nabízí mnoho míst a zákoutí, která mohou být zajímavá pro širokou skupinu lidí. Většina míst je přístupná celoročně, ale na jaře a v létě bývá větší šance zažít prosluněné a teplé počasí. Turisté se mohou v závěru návštěvy odměnit třeba koupí oficiální turistické známky v univerzitním obchodě UPoint,“ uvedl pro Novinky.cz Ondřej Martínek, vedoucí oddělení marketingu UPOL.

Na platformě Uni t(r)ips v současnosti najdete celkem 28 lokací, a další by už brzy mohly přibýt. V průvodci jsou místa uvnitř budov univerzity i zajímavé zastávky v jejím okolí. Všechny položky v průvodci zahrnují popis, galerii fotek, odkaz na mapu a případně otevírací dobu.

Zavítat můžete například do Pevnosti poznání, kde si můžete prohlédnout a osahat vybrané moderní technologie. Oblíbenou destinací jsou také streetartové malby, které zdobí budovy univerzitních kolejí, nebo lavička Václava Havla.

Parkánové zahrady ve francouzském stylu u filozofické fakulty a rektorátu pak patří mezi skryté klenoty. Kdo se chce pokochat panoramatem historického centra města Olomouc, pro toho jsou tu terasy na přírodovědecké fakultě. Cestovat časem až o 600 milionů let zpět můžou návštěvníci Geoparku, inspiraci můžete zase nasát v barokních prostorách Uměleckého centra, které je spojené s kaplí Božího Těla.

„V průvodci nechybí ani tipy na gastropodniky v prostorách univerzity. A kdyby snad návštěvníci ztratili v univerzitních kulisách pojem o čase, mohou přespat na hotelových pokojích studentských kolejí,“ uzavírá Martínek.

Zdroj: Novinky.cz

Další články k tématu

Průzkum UPOL: Filozofové chtějí podnikat, nejvyšší plat chtějí medici

Každý čtvrtý student Univerzity Palackého v Olomouci chce po absolvování podnikat. Vyplývá to z průzkumu, kterého se zúčastnilo přes 1500 respondentů. Do podnikání se nejčastěji chtějí pustit studenti z filozofické fakulty a fakulty tělesné kultury. Nejvyšší nástupní plat pak chtějí studenti lékařské fakulty. Zájem o podnikání oproti roku 2012 narostl o pět procent. Nejvíc studentů chce ale stále […]

číst více

Univerzita Palackého v Olomouci hledá nový podnikatelský nápad

Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci (VTP UP) letos pořádá už 15. ročník soutěže Podnikavá hlava. Soutěž je určená pro podnikavé studenty univerzity, ale zúčastnit se mohou i začínající a zkušení podnikatelé z řad veřejnosti, kteří nepodnikají déle než jeden rok a bydlí v Olomouckém kraji. Cílem soutěže je pomoct s rozjezdem podnikání a navázáním kontaktu s investory. „Z dotazníkového […]

číst více

Opisovat se nevyplácí. Asistentka soudu přišla o diplom

Práci před pěti lety obhájila na výbornou. Teď ji Univerzita Karlova vzala diplom. Důvod? Plagiátorství. Asistentka na Krajském soudě v Praze se neúspěšně bránila proti rozhodnutí o odebrání diplomu žalobou. Podle univerzity opisovala z článků na internetu i z jiné diplomové práce. Asistentka soudu získala titul na Právnické fakultě Univerzity Karlovy. Tehdejší rektor univerzity Tomáš Zima v roce […]

číst více