UNYP navazuje spolupráci s Jágrovým Kladnem, ČOV a Ekonomickou olympiádou

8. 9. 2021 | Aktuality

University of New York in Prague„My jsme se rozhodli, že nejenže chceme být nejlepší hokejisti v České republice, ale náš tým chce být také ten nejchytřejší,“ uvedl na tiskové konferenci nejznámější český hokejista Jaromír Jágr. Popisoval tak s trochou nadsázky nové partnerství mezi University of New York Prague a letošním nováčkem extraligy, týmem Rytíři Kladno. Právě s tímto týmem bude totiž pražská škola od nového akademického roku spolupracovat. A to není jediná novinka, kterou UNYP minulý týden představila. Partnerství totiž navázala také s Českým olympijským výborem a projektem Ekonomické olympiády. A v čem bude jejich spolupráce spočívat?

„Snažíme se našim studentům nabídnout to nejlepší možné studijní prostředí. Chceme našim studentům – budoucím lídrům – umožnit rozvíjet jak mysl, tak i tělo,“ řekl na začátku tiskové konference generální ředitel soukromé vysoké školy Sotiris Foutsis. Škola už teď nabízí svým studentům vstupy do bazénů i fitness center a má i vlastní fotbalový tým UNYP Blazers. Nyní své dlouhodobé úsilí o rozvoj sportovních a akademických spoluprací posune ještě o úroveň výš.

Od ledna příštího roku se stane hlavním dodavatelem vzdělávání pro Český olympijský výbor a zapojí se do projektu Duálního vzdělávání, jehož hlavní tváří je olympijská medailistka Kateřina Neumannová.

University of New York in Prague

„Snažíme se vytvořit podmínky pro to, aby sportovci mohli kombinovat sport se vzděláním. Vzdělání jim poté pomůže při přechodu do života po sportovní kariéře. Spoluprací s UNYP se dostáváme na úplně nový level. Máme partnerskou školu, kde budou pro sportovce významně dobré podmínky,“ popsala nadcházející partnerství Neumannová.

Spolupráce s Rytíři

Další partnerství navázala škola s týmem Rytíři Kladno. „Spolupráci jsme domluvili během jednoho oběda,“ zasmál se Foutsis. Podle něj to šlo tak hladce proto, že s Jágrem, majitelem hokejového klubu, sdílí společnou vizi: vizi pomáhat mladým talentům a znevýhodněným dětem. A samozřejmě také hokejistům, pro které může být život bez vzdělání po konci kariéry velmi složitý.

„Věřím, že studium na univerzitě, kde se hovoří jen anglicky, je pro naše kluky zajímavé. Jazyky jsou důležité, dnes už jsou téměř nezbytnou nutností. Takovou schopnost v životě uplatní všichni, bez ohledu na to, jestli se hokejem budou živit, nebo ne,“ vysvětlil Jágr.

Kladenský klub tak pomůže zvýšit povědomí o možnosti studia na UNYP a univerzita zase podpoří kladenský klub v novém ročníku hokejové extraligy.

Jágr si uvědomuje, jak důležité je, najít takovou školu, která profesionálním sportovcům pomůže skloubit náročný sportovní program se vzděláním.  „Je super, když ti ve škole vyjdou vstříc, aby ses škole mohl věnovat vedle kariéry. Když potom člověk skončí, může rychleji naskočit do normálního zaměstnání. Klidně třeba v oblasti sportu, který se v poslední době hodně změnil. Marketing a řízení týmu jsou na daleko vyšší úrovni, než tomu bylo dřív. Jestliže sportovci chtějí u sportu zůstat, nemusí být jen trenéři, ale díky těmto školám mohou dělat i tuto práci,“ myslí si nejznámější český hokejista.

University of New York in Prague a Jaromír Jágr

A právě UNYP nabízí v rámci Business Administration Degree i vzdělání v oblasti sportovního managementu. Navíc nabízí studijní programy umožňující zisk jak amerických, tak i českých vysokoškolských titulů. Vyučuje se na ní anglicky a díky partnerství se zahraničními školami mají její studenti také mnoho příležitostí vyjet do zahraničí.

Podpora ekonomického vzdělání

Poslední partnerství, které UNYP oznámila na tiskové konferenci, naváže škola s projektem Ekonomické olympiády. Jde o největší soukromou vědomostní soutěž, kterou nepořádá ministerstvo školství. Soutěž vznikla v Česku a nyní se pořádá už v několika Evropských zemích.

„Je důležité, aby naši středoškoláci měli vzdělání, uměli jazyk a třeba i vyjeli do zahraničí. Proto je pro nás partnerství s UNYP velmi důležité. UNYP vychovává budoucí elitu, kosmopolitní lidi, kteří se budou umět pohybovat v moderním světě. Jsme ráda, že budeme moci studium na UNYP našim středoškolákům doporučovat. Ti nejlepší z olympiády, kteří se probojují do finále, třeba následně nastoupí na studium,“ popsala Martina Bacíková, zakladatelka Institutu ekonomického vzdělávání, který Ekonomickou olympiádu pořádá.

Zdroje: UNYP, Hokej.cz

Další články k tématu