Future Females Prague navazuje partnerství s University of New York in Prague s cílem podpořit ženy v podnikání v ČR

12. 2. 2021 | Tiskové zprávy

future_femalesFuture Females Prague je lokálním zastoupením globální organizace Future Females, která se zaměřuje na vzdělávání a podporu žen v podnikání. Partnerství s University of New York in Prague má za cíl podpořit aspirující podnikatelky ale i ženy, které už v businessu působí, v hledání správných zdrojů a informací nezbytných pro start nebo rozvoj jejich podnikání.

V České republice rychle narůstá počet podnikajících žen ale i malých a středních firem vedených ženami. Cíl Future Females a UNYPu je proto společnými silami propagovat způsoby rozvoje podnikání v různých průmyslových odvětvích, jako jsou technologie, IT, udržitelnost, poradenství a mnoho dalších. Toto partnerství bude podporovat nové generace mladých žen na jejich cestě k podnikání a k získání finanční nezávislosti prostřednictvím realizace vlastního potenciálu.

„Přiblížit ženám příběhy úspěšných obchodnic, které dosáhly obrovských úspěchů na lokální i mezinárodní úrovni je cestou, kterou chceme inspirovat a motivovat budoucí ženy podnikatelky,“ říkají Dimana a Barbora, ambasadorky Future Females Prague.

Setkat se s inspirativními řečníky bude možné prostřednictvím společně pořádaných akcí a workshopů, které v době pandemie nabydou formu online webinářů. Jakmile se situace uklidní, akce se budou konat v prostorách UNYPu i na dalších vybraných místech. UNYP společně s Future Females Prague aktuálně plánují už tradiční událost „UNYP Career Days“, kde mají studenti a potenciální podnikatelé možnost seznámit se a diskutovat s předními experty z nejrůznějších podnikatelských prostředí.

„UNYP je hrdý na to, že je od nynějška spojován s organizací Future Females Prague. Někteří naši absolventi a účastníci TEDxUNYP akcí už se nějakým způsobem zapojili a my se těšíme na to, že rozšíříme myšlenku a vizi Future Females i mezi další naše studenty a absolventy. Chceme být více než pouhým partnerem jejich akcí. Rádi bychom zakomponovali jejich misi do naší organizační kultury a motivovali naše studentky i absolventky k podnikatelským aktivitám. Chceme, aby věděly, jaké příležitosti jsou tam venku k dispozici,“ potvrzuje Sotiris Foutsis, generální ředitel University of New York in Prague.

Globální organizace Future Females byla založena v roce 2017 v Kapském Městě v Jihoafrické republice. Lauren Dallas a Cerina Bezuidenhout se zúčastnily akce pro začínající podnikatelky s názvem Tech Stars, na níž si uvědomily, že se na programu nepodílí ani jedna podnikající žena. Zrodila se myšlenka tuto alarmující situaci změnit a ženám nabídnout vytvoření bezpečného prostoru, kde se mohou navzájem podporovat, sdílet své nápady, propojovat a navzájem se od sebe učit. V současné době má komunita Future Females více než 80 tisíc členů po celém světě a je přítomna ve 38 zemích světa od Latinské Ameriky až po Jihovýchodní Asii.

První online akce Future Females Prague ve spolupráci s UNYPem se bude konat 24. února v 18:00. Vystoupí řečníci Vanda Seidelová (generální ředitelka společnosti Twigsee), Linda Štucbartová (zakladatelka společnosti Diversio), David Šiška (Angel Investor a spoluzakladatel THNSHMN) a Jaroslav Trojan (VC and Angel Investor), kteří budou sdílet zkušenosti s budováním úspěšných start-upů a hledáním investorů.

 

Další články k tématu

TEDxUNYP 2022

TEDxUNYP 2022

TEDxUNYP v sobotu 24. září přivítá představitele komerčních, společenských, sportovních, kulturních a akademických institucí, kteří se podělí o inovativní nápady a myšlenky na již šestém pokračování TEDxUNYP. TEDxUNYP je nezávisle organizovaná, oficiálně licencovaná událost TEDx a největší akcí v anglickém jazyce v České republice. Letos se událost vrací do prostoru multifunkční UNYP Arény, kde se v rámci …