Univerzity jedou na vlnách podcastů

24. 1. 2024 | Aktuality

Podcasty vysokých škol
Kdo dnes nedělá podcast jako by v on-line světě neexistoval. A vědí to i české univerzity a jejich studenti i studentské spolky, které si do těch svých zvou zajímavé osobnosti, nebo jimi představují život na vysoké škole.

České vysoké učení technické

Jedničky a nuly

Podcast o tom, jak informační technologie ovlivňují svět kolem nás. Odpovídají odborníci z Fakulty informačních technologií ČVUT.

Odkaz: https://open.spotify.com/show/2znvIYsoBOGopOcgBzstRP

 

Česká zemědělská univerzita

Podcast plný života – Pravidelný podcast přináší rozhovory z prostředí ČZU o zajímavých tématech, projektech i akcích.

Odkaz: https://open.spotify.com/show/1HswMjbCj6fc3F5gp0bcUK

 

DAMU

DAMU_cast – Studentský podcast nejen o dění na fakultě. Nabízí rozhovory s osobnostmi, i aktuální zprávy z DAMU.

Odkaz: https://open.spotify.com/show/2yUXOERuQIO6IO4As95Hdi

 

Masarykova univerzita

  • Stetoskop – Podcast Stetoskop přibližuje život na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity, představuje zajímavé vědecké projekty, nebo zpovídá významné osobnosti z řad studentů, absolventů i zaměstnanců.

Odkaz: https://open.spotify.com/show/1AaQjiB6ganPfVvtI8VNQd#_=_

  • Artefakt – Podcast, který slibuje vzít posluchače do centra dění Filozofické fakulty Masarykovy univerzity.

Odkaz: https://open.spotify.com/show/5MelGlPFe3EwJeOLmIhZ1Q?si=64d13c6f1af24fa5&nd=1&dlsi=ebc3b3cf00784cb0

  • MUNI SPORTcast – Podcast z dílny Fakulty sportovních studií Masarykovy univerzity o studiu, o absolventech ale třeba i o správné výživě.

Odkaz: https://open.spotify.com/show/4GHeZ0MUgDKexTPvol8u86

  • Teireziáškovy perličky – Podcast o všem, co jste kdy chtěli vědět o studiu se specifickými potřebami na Masarykově univerzitě a v zahraničí z dílny Střediska Teiresiás

Odkaz: https://open.spotify.com/show/0HtsoGQT7MtPbpYFNdBg2r

 

Technická univerzita v Liberci

PedCast – Rozhovory s inspirativními osobnostmi z Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci.

Odkaz: https://open.spotify.com/show/7411oY4y7CF1LWL6HqWZt9

 

Univerzita Hradec Králové

UHKaFFé – Populárně-vědecký podcast přináší rozhovory s odborníky především z řad sociálněvědních a humanitních oborů. Seznámí vás mimo jiné se všedními životy vědců i jejich nevšedními pohledy na svět.

Odkaz: https://open.spotify.com/show/1yCQmF2gdNvW1pyvIRbw1I

 

Univerzita Karlova

Většina ze 17 fakultu Univerzity Karlovy má svůj vlastní podcast. Najdete je všechny přehledně na webu univerzity pod hlavičkou Všechno, co jste kdy chtěli slyšet o UK (ale báli jste se zeptat :-).

Odkaz: https://cuni.cz/UK-12620.html

 

Univerzita Palackého v Olomouci

Vědátor – Podcast, který přináší vědecké novinky „snadno, rychle a s humorem“. Stojí za ním duo olomouckých vědátorů, kteří se rozhodli „terminovat ignorantství a šířit osvětu“.

Odkaz: https://open.spotify.com/show/0rRNLuSta8kzlhqkmGFIyc

 

Univerzita Pardubice

UPCE On Air – Podcast Univerzity Pardubice nabízí rozhovory s inspirativními vědci, studenty a absolventy.

Odkaz: https://open.spotify.com/show/2ByXqhilwVDcIZCk0ILQUE

 

Vysoká škola ekonomická v Praze

  • SKOK – Podcast Studentského klubu obchodu a konkurenceschopnosti SKOK. Jde o studentský spolek, který pořádá přednášky, workshopy a panelové diskuze s cílem studentům představit, jak vypadá kariérní život v podnikatelské sféře.

Odkaz: https://open.spotify.com/show/6JRKpVbcWkqz2MdvR6yZio

  • FMV Odposlech – Podcast, který vzniká na Fakultě mezinárodních vztahů VŠE. Přináší novinky z fakulty, příběhy ze studijních pobytů i rozhovory s učiteli.

Odkaz: https://open.spotify.com/show/61as955dk4gs1kYdGhBRoi?si=f8a390ead79741a2

  • S FPH do zahraničí – Podcast Fakulty podnikohospodářské VŠE přibližuje skrz příběhy studentů život a studium v zahraničí.

Odkaz: https://open.spotify.com/episode/5hlhBMNN2Q1cRUYcyzNvgQ

Další články k tématu

Dvanáct nejlepších aplikací pro studenty

Na každý problém existuje aplikace. A platí to i pro problémy studentů. Chcete začít šetřit peníze nebo se naučit svahilsky? Vybrali jsem pro vás 12 aplikací, díky kterým zvládnete tohle i mnoho dalšího. StoryShots StoryShots pomáhá všem vytíženým studentům, kteří nestíhají číst. V aplikaci najdete shrnutí knih v textové, obrázkové a video formě. Během několika minut se […]

číst více

Podzim na Univerzitě Pardubice ve znamení akcí pro studenty a veřejnost

Všemi barvami podzimu bude od října hrát Univerzita Pardubice. Kromě toho, že tam startuje akademický rok, připravila škola také celou řadu akcí, a to nejen pro studenty. V plánu jsou besedy, přednášky a nebo třeba výstava obrazů. „Akademický rok vždy startujeme s novou energií a akcemi pro naše studenty i veřejnost. Univerzita Pardubice vzdělává zájemce všech […]

číst více

Vysokoškoláci by v budoucnu mohli získávat univerzální evropský titul

Studenti vysokých škol v zemích Evropské unie (EU) by v budoucnu mohli získávat titul, který by uznávalo všech 27 členských států. Návrh představila Evropská komise. Záměrem je lépe propojit evropské vysoké školství a zlepšit konkurenceschopnost absolventů. „Plánem na existenci evropského titulu reagujeme na potřeby našich studentů, univerzit a jejich zaměstnanců i budoucích zaměstnavatelů dnešních studentů – a […]

číst více