Univerzita pomůže převést vaše vize v realitu

12. 10. 2022 | Aktuality

Inovační laboratoř UKNa Univerzitě Karlově si můžete stále zapsat praktické předměty, které vám můžou pomoci přetavit vaše nápady a vize ve skutečnost, a zlepšit tím svět kolem sebe. Centrum pro přenos poznatků a technologií (CPPT) zprostředkovává kontakty mezi vědci a dalšími partnery jako jsou firmy, neziskové organizace, veřejné instituce a další samosprávné celky. Tato součást Univerzity Karlovy nabízí letos dva volitelné semináře.

Inovační laboratoř: Rozjeď projekt

vás naučí převést své nápady do praxe. Dokonce ani nemusíte mít prvotní nápad, protože jak avizují stránky projektu, na prvotním nápadu zas tolik nezáleží. Jde o to získat zkušenost s jeho realizací.  Nemusíte mít ani svůj vlastní tým, ten můžete dát dohromady přímo na místě se studenty z různých fakult univerzity.

Co vám tedy předmět přinese? Vytvoříte něco z ničeho, překonáte vlastní strach, naučíte se nevzdávat se a ocenit fakt, že lepší než mít vše perfektní, je mít vše hotové. Vydáte se tedy ve stopách kolegů, kteří v rámci předmětu přišli na to, jak realizovat sdílené půjčování elektronických čteček seniorům z Prahy?

Map the System – Zmapuj systém a nastartuj změnu

vás zase naučí, jak lépe porozumět společnosti a jejím problémům. I zde můžete natrefit na studenty z různých fakult a dát hlavy dohromady. Jako tomu bylo v loňském roce, kdy se setkaly studentky biologie, historie, pedagogiky a filmové vědy a zmapovaly, jak Pražané (ne)třídí bioodpad. To jim otevřelo cestu nejprve do českého a následně mezinárodního kola Map the System.

Zdroje: ccpt.cuni.cz, Forum magazín UK, ff.cuni.cz, inovační laboratoř.cz, Map the Sytem.uk

Další články k tématu

FIT ČVUT pokrývá všechny oblasti IT. Otevírá cestu do všech profesí

FIT ČVUT pokrývá všechny oblasti IT. Otevírá cestu do všech profesí

Fakulta informačních technologií je nejžádanější fakultou ČVUT, která je v České republice na prvním místě v oblasti Informatiky podle prestižního mezinárodního žebříčku QS Ranking. Téměř čtvrtina všech uchazečů o studium na ČVUT má zájem studovat právě na FIT. Přečtěte si odpovědi na vaše nejčastější otázky Proč na FIT ČVUT, abyste se mohli správně rozhodnout. Studium …