Univerzita Pardubice otevírá nové obory. Učit bude budoucí piloty i sportovní manažery

25. 3. 2020 | Aktuality

safe_image.phpUž od následujícího školního roku, který startuje v září bude Univerzita Pardubice – jako jediná škola ve střední Evropě – otevírat obor Technika, technologie a řízení letecké dopravy.

„Nový profesní program zaměřený na letectví otvíráme jako jediní minimálně v rámci Česka. Pro letošní rok počítáme, vzhledem k výuce ve specializovaných laboratořích, s nástupem 24 nově přijatých studentů, kteří si mohou následně vybrat zaměření ‚profesionální pilot‘ nebo ‚technik letadel‘,“ uvedl děkan Dopravní fakulty Jana Pernera Libor Švadlenka.

Studenti nového oboru získají znalosti v teoretických disciplínách letadlové techniky jako je aerodynamika, mechanika letu, teorie motorů, letecké materiály, technologie výroby letadel, provoz letadlové techniky, navigace a systémy řízení letu, letecká avionika nebo přístrojové systémy letadel a údržba letadlové techniky.

V rámci studia oboru mohou studenti získat profesní licenci platnou v celé EU. Součástí studia jsou i praxe přímo ve firmách.

Podrobnosti o oboru a přihláškách najdete ZDE.

Nový obor pro sportovní manažery

Další novinkou, kterou univerzita připravila pro letošní maturitní ročníky, je obor Specializace Ekonomika regionálního sportu, který otevírá Fakulta ekonomicko-správní. Obor studentům nabízí možnost získat znalosti z managementu sportovních organizací, jejich hospodaření, financování sportu, správy sportovních areálů a organizace sportovních soutěží a dalších aktivit.

„Tato specializace je velmi prakticky zaměřená a věříme, že i proto bude pro studenty zajímavou volbou. Absolventům nabízí do budoucna velké možnosti,“ uvedl děkan fakulty Jan Stejskal.

Specializace je součástí bakalářského studijního programu Hospodářská politika a veřejná správa, do kterého fakulta letos chce přijmout až 170 studentů.

Podrobnosti o oboru a přihláškách najdete ZDE.

Fakultě ekonomicko-správní končí termín pro podání přihlášek do bakalářského studia už 31. března. Dopravní fakulta Jana Pernera uzavírá přihlášky 30. června.