Univerzita Hradec Králové se rozroste o Ústav sociální práce

27. 10. 2010 | Aktuality

K již existujícím čtyřem fakultám Univerzity Hradec Králové přibude pátý ústav, a to Ústav sociální práce. Rozhodl o tom akademický senát dne 20. října 2010. Cílovou podobu sdružující pět různě zaměřených fakult by univerzita měla získat 1. ledna 2011. Univerzita tak završí své dvacetileté úsilí o vytvoření multifakultní vysoké školy se širokým spektrem oborů.

Ústav sociální práce nebude vybudován „na zelené louce“, ale vznikne odtržením od mateřské Pedagogické fakulty. Nebude ani navýšen počet přijímaných studentů, pouze budou pod novou fakultu převedeny již existující studijní obory. Přesto si však Univerzita Hradec Králové od tohoto kroku slibuje, že tím vytvoří lepší podmínky pro rozvoj sociálních věd na své akademické půdě.

Konkrétně budou pod hlavičkou nového ústavu otevřeny bakalářské obory Sociální práce, Sociální a charitativní práce, Sociální práce ve veřejné správě a Sociální práce s osobami se sníženou soběstačností. Tyto obory se doteď vyučovaly v rámci Pedagogické fakulty, která se po vytvoření Ústavu sociální práce vrátí ke svému původnímu účelu a bude se soustřeďovat především na přípravu budoucích učitelů a jiných pracovníků ve školství. Součástí Univerzity Hradce Králové je kromě Pedagogické fakulty a plánovaného Ústavu sociální práce dále Fakulta informatiky a managementu, Filozofická fakulta a Přírodovědecká fakulta.

Zdroj: web Univerzity Hradec Králové