Studentská mediální soutěž na téma migrace

23. 2. 2011 | Aktuality

Mezinárodní organizace pro migraci (IOM) ve spolupráci s Evropskou komisí vyhlásila celoevropskou soutěž s názvem Migrants in the Spotlight určenou pro studenty vysokých škol. Ti v ní mají za úkol napsat článek nebo vytvořit filmový dokument či spot s migrační a integrační tematikou, přičemž ta se musí týkat výhradně integrační problematiky v Maďarsku, České republice, Lotyšsku, Litvě, Rumunsku nebo na Slovensku.

Základní podmínky

Projektu se mohou zúčastnit všichni vysokoškolští studenti ze zemí EU ve věku 18 až 28 let. Své soutěžní práce však musejí odevzdat pouze v Maďarsku, České republice, Lotyšsku, Litvě, Rumunsku nebo na Slovensku, a to nejpozději do 4. dubna 2011, 17 hod. SEČ.
Všechny příspěvky musejí být zpracovány v anglickém jazyce (případně musejí být alespoň opatřeny anglickými titulky) a vzniknout musely nejdříve v roce 2010. Téma by se mělo zajímavou formou věnovat problematice migrace, integrace a/nebo kulturní rozmanitosti ve výše uvedených zemích. Články musejí splňovat rozsah v rozmezí 1 500 až 3 000 slov; dokumenty či spoty se pak musejí vejít do rozsahu 5 až 10 minut, a to včetně názvu a závěrečných titulků.

Ceny pro vítěze

Výherce v každé ze dvou kategorií získá 1 000 EUR, druhý v pořadí 500 EUR a třetí pak 200 EUR. Kromě finanční odměny a diplomu budou vítězové dále pozváni na slavnostní předání cen v rámci mezinárodní konference „Podpora integrace migrantů skrze média a mezikulturní dialog“, konané ve dnech 17. až 18. května v Bu­dapešti při příležitosti madarského předsednictví EU. Vítězné práce budou navíc dále mediálně propagovány.

Podrobné informace o soutěži včetně plného znění podmínek naleznete na stránkách www.mits-eu.org.

Zdroj: www.mits-eu.org