Studenti MUNI pomáhají lidem. Dobročinný spolek nabízí i praxi

9. 4. 2023 | Uplatnění studentů a absolventů

praxe na MUNIDobročinný studentský spolek Mise naděje se zaměřuje na pomoc dětem s autismem, z dětských domovů, vážně nemocným dětem i osamělým seniorům a hospitalizovaným pacientům. Jde o jedinou neziskovou organizaci v Česku, jejímiž členy jsou primárně vysokoškolští studenti. Letos slaví deset let od svého založení.

Zakládajícím členem spolku je bývalý student Ekonomicko-správní a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity Daniel Vodrážka. „Chtěl jsem systematicky pomáhat těm, kdo v životě neměli tolik štěstí. Zejména vážně nemocným a sociálně znevýhodněným dětem. Vycházel jsem z premisy, že ty děti nemohou za to, že v nízkém věku vážně onemocněly nebo že jejich rodiče jsou kriminálníci, závislí na drogách a bůhvíco ještě, v případě dětí z dětských domovů,“ vysvětluje svou motivaci Vodrážka.

V současnosti má organizace více než sedmdesát členů. Nabízí různé formy pomoci a organizuje osvětové akce. Stojí za projektem Proautismus.cz, který si klade za cíl propojit rodiny s dětmi s autismem s profesionálními asistenty i dobrovolníky. Mimo to se Mise naděje zaměřuje také na nábor dárců do registru kostní dřeně nebo pořádá koncerty pro pacienty v hospicích, nemocnicích a domovech pro seniory.

„Naši dobrovolníci na týdenní bázi doučují děti z dětských domovů napříč Českem a Slovenskem on-line. Část však dochází i osobně do dětského domova v Brně a Českých Budějovicích, kde aktuálně působíme. Dále máme i tým, který každý týden objíždí moravské dětské domovy s workshopem o finanční gramotnosti,“ vypočítává další aktivity spolku Vodrážka.

Mise naděje také poskytuje vysokoškolákům praxi, především studentům pedagogických a sociálně orientovaných oborů. Do budoucna spolek plánuje rozšířit své aktivity i do dalších částí Česka. Zapojit by se tak mohli i studenti z dalších vysokých škol.

Zdroj: Zprávy z MUNI

Další články k tématu

Miliardář Křetínský dál sponzoruje brněnskou fakultu

Miliardář Křetínský dál sponzoruje brněnskou fakultu

Miliardář Daniel Křetínský pokračuje ve spolupráci s Právnickou fakultou Masarykovy univerzity v Brně. Jeho Energetický a průmyslový holding (EPH) nadále bude financovat výuku energetického práva. Schválil to akademický senát univerzity. Proti jsou však někteří studenti a hnutí Univerzity za klima. Skupina 150 studentů a absolventů poslala děkanovi fakulty otevřený dopis, ve kterém vyzývá k ukončení spolupráce EPH s fakultou. Holding …

Proč hrajeme počítačové hry? Odpověď hledají výzkumníci v Brně

Proč hrajeme počítačové hry? Odpověď hledají výzkumníci v Brně

Hrajete ve volném čase video hry? Je to jenom forma zábavy a oddechu, nebo nám hraní dává něco víc? Odpověď hledá Institut pro psychologický výzkum na Masarykově univerzitě v Brně v rámci výzkumného projektu Czech Gamers (Čeští hráči). Pokud jste starší 18 let, můžete se do výzkumu zapojit i vy. „Kupodivu stále neexistuje téměř žádný výzkum na …

Proč jít na Ekonomicko-správní fakultu Masarykovy univerzity?

Proč jít na Ekonomicko-správní fakultu Masarykovy univerzity?

Láká vás ekonomická sféra? Veřejná správa? Studujte na ECON MUNI! Na našich studentech nám záleží. Chceme, abyste se u nás cítili dobře a dostali kvalitní a praktické vzdělání. Jsme moderní fakulta plná chytrých a inspirativních lidí, která udává trendy ve vědě i výuce. Vždy držíme vysoký standard a svým zaměřením jsme přínosem pro společnost. Jsme unikátní tím, že …