Studenti MUNI můžou tisknout ve 3D, nebo mít počítačové programy zdarma

22. 10. 2019 | Aktuality

ITTěžký je život studenta! Masarykova univerzita to ví, a proto se jim ho snaží co nejvíc ulehčit. Svým studentům nabízí širokou nabídku IT služeb, které můžete využít při učení, tisku, nebo dokonce i pokud hledáte bydlení.

Studovna nonstop

Pokud se zrovna nacházíte v Brně a potřebujete klidné místo ke studiu, můžete navštívit Celouniverzitní počítačovou studovnu na Komenského náměstí. Ve studovně najdete přes sto počítačů, a navíc je otevřená nonstop.

Tiskárny

Mnoho studentů si v rámci přípravy na zkoušky tiskne skripta, aby se látku lépe naučili. Jestli je to i váš případ, můžete k tisku, skenování či kopírovaní dokumentů využít některou z devíti počítačových studoven na fakultách MUNI. Ústav výpočetní techniky nabízí dokonce možnost 3D tisku.

Zdroje

Pokud hledáte na poslední chvíli dodatečné zdroje k vaší seminární či závěrečné práci, využijte univerzitní databázi EIZ. K té se navíc můžete připojit i dálkově z pohodlí domova.

Úložiště

Někdy můžete mít studijních materiálů tolik, že vám na ně nezbývá prostor na disku. Pro tyto účely slouží cloudová úložiště, která máte jako studenti MUNI k dispozici na univerzitním Google disku.

Software zdarma

Škola nabízí svým studentů zdarma ke stažení balíček Microsoft Office 365, který si můžete nainstalovat až na pět různých zařízení. V nabídce jsou také další počítačové programy, včetně těch antivirových.

Bydlení

Všichni „přespolní“ si mohou na webu bydleni.muni.cz, zdarma uveřejnit poptávku po bydlení. A než se naučíte zpaměti, kde je jaká učebna, přijde vám vhod také elektronická mapa Masaryčky.

Zdroj:

https://www.em.muni.cz/student/9744-it-sluzby-pro-studenty-muni-usetrete-cas-i-penize