Sportovci na Masarykově univerzitě mohou nově získat finanční podporu

5. 2. 2020 | Aktuality

3385919Skloubit sport na vrcholové úrovni s vysokoškolským studiem není jednoduché. Svým studentům/sportovcům proto brněnská Masarykova univerzita nově nabízí finanční podporu. Do budoucna pak také vytvoří nový systém podpory sportování studentů na vrcholové úrovni.

Aby byl systém co nejefektivnější, univerzita chce, aby se na jeho přípravě podíleli i sami sportující studenti prostřednictvím online dotazníků. Na základě těchto dotazníku pak škola mezi sportovce rozdělí i peníze.

„Cílem je v první fázi zjistit, kolik vrcholových a výkonnostních sportovců na univerzitách aktuálně studuje a podpořit je. Následně můžeme díky spolupráci s nimi na školách vytvořit takové prostředí, aby se mohli zároveň věnovat svojí kariéře, a přitom plnit podmínky, které na ně vysokoškolské studium klade,“ vysvětluje koordinátorka projektu Zora Svobodová.

Kromě finanční podpory bude Masarykova univerzita letos udílet také sportovní stipendia, za reprezentaci školy na univerzitních soutěžích a sportovních událostech.

Na vyplnění dotazníku mají studenti MUNI čas do pátku 7. února.  Následně koordinátoři vyhodnotí získaná data a osloví studenty, kteří budou mít nárok na finanční podporu. Pokud termín nestihnete, o podporu můžete žádat i po něm. V takovém případě, ale budete mít nárok na nižší částku.

Dotazník najdete ZDE.

Zdroj: https://www.em.muni.cz/sport/12462-hledaji-se-vrcholovi-sportovci-vyplnte-dotaznik-a-muzete-dostat-stipendium

Další články k tématu